Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Hyundai julkisti kolmikkonsa historialliseen Viron MM-ralliin – irlantilaiskuljettaja saa jälleen mahdollisuutensa

Craig Breen debytoi Hyundain WRC-autolla viime vuonna Suomen MM-rallissa.

Craig Breen
Craig Breen istahtaa jälleen Hyundain rattiin syyskuun alussa. Kuva: Tomi Hänninen
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Irlantilainen Craig Breen ajaa kolmatta Hyundaita syyskuun alussa Virossa ensimmäistä kertaa järjestettävässä MM-rallissa. Muut korealaisautot ovat baltialaisteillä tuttuun tapaan kotiyleisön suursuosikin Ott Tänakin ja belgialaisen Thierry Neuvillen käsissä.

Breen, 30, ajoi ensimmäisen kisansa Hyundain WRC-tykillä viime vuonna Jyväskylässä, ja hän sijoittui tuolloin seitsemänneksi päästettyään Neuvillen ohitseen kisan lopussa. Walesissa hän oli kahdeksas, ja tänä vuonna typistetyssä Ruotsin rallissa jälleen seitsemäs.

Hyundain kierrätyspolitiikassa yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb ja espanjalainen Dani Sordo jäivät nyt ulos, mutta heille sopivampia kisoja on luvassa loppukaudella, kun on tarkoitus ajaa Turkin, Saksan, Sardinian ja Japanin kisat.

Loeb ajoi alkukaudella Monte Carlossa kuudenneksi, ja Sordo joutui keskeyttämään Meksikon kisan moottoriongelmiin.

Breen valmistautuu Viron kisaan ajamalla Italiassa Rooman asfalttirallissa tänä viikonloppuna, Alban kisassa elokuun alussa ja Latvian sorarallissa elokuun puolivälissä.

Ensimmäistä kertaa MM-arvon saanut Viron ralli ajetaan Tarton ympäristössä 4.–6. syyskuuta.

Lue myös:

Rallin MM-sarjan jatkuminen helpotus Tommi Mäkiselle, asiantuntija ei näe Viron osakilpailua uhkana Jyväskylälle: "Se on suomalaisille melkein kuin kotikisa"

Viro nappasi MM-rallit tänä vuonna – "En näe syytä olla huolissaan", toteaa Jyväskylän kaupunginjohtajan sijainen

Rallin MM-sarja jatkuu syyskuussa alkuperäisen kalenterin ulkopuolisella kisalla Virossa – kausi päättyy Japanissa, Belgian ja Kroatian kisoista neuvotellaan

"Et saa isi enää ikinä lähteä töihin" – kahden pienen lapsen isä Esapekka Lappi elää poikkeusoloissa elämänsä onnellisinta aikaa, vaikka työt loppuivat liekkimereen

Suosittelemme sinulle