Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Liigakentiltä tuttu Nikko Boxall on innoissaan paluustaan yhteen Veikkausliigan "isoista pojista" – "Haluan ehdottomasti tehdä parhaani SJK:n paidassa"

Nikko Boxall ja SJK solmivat loppukauden kattavan sopimuksen.

Nikko Boxall 17072017
Nikko Boxall nähtiin edellisen kerran Veikkausliigassa KuPSissa kaudella 2017. Sen jälkeen uusiseelantilainen on pelannut tanskalaisessa Viborg FF:ssa. Kuva: Matti Raivio / AOP
Joonas Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Miesten jalkapalloliigan yskähdellen aloittanut Seinäjoen Jalkapallokerho teki loppukauden kattavan sopimuksen uusiseelantilaisen puolustajan Nikko Boxallin kanssa. Boxall siirtyy SJK:hon Tanskan toiseksi ylimmällä sarjatasolla pelaavasta Viborgista.

Boxall, 28, on tuttu pelaaja Suomen liigakentiltä, sillä hän edusti VPS:ää kausina 2015-16 ja KuPSia kaudella 2017. KuPS-kaudella Boxallin valmentajana toimi täksi kaudeksi SJK:n ruoriin siirtynyt Jani Honkavaara. Tuolloin seura nappasi SM-hopeaa.

– Erittäin sitkeä puolustaja ja hyvä joukkuepelaaja, joka johtaa alakertaa omalla esimerkillään, Honkavaara kuvaili hankintaa tiedotteessa.

Boxall sanoo itse olevansa innoissaan paluusta Suomeen ja Honkavaaran valmennukseen.

– SJK on minulle myös ennestään tuttu seura ja muistan sen omilta aiemmilta Suomen vuosiltani yhtenä sarjan ”isoista pojista”. He voittivat Suomen mestaruuden ensimmäisellä kaudellani ja menestyivät hyvin senkin jälkeen. Haluan ehdottomasti tehdä parhaani SJK:n paidassa ja olla mukana nostamassa seuraa takaisin menestykseen, Boxall totesi.

Kolme ottelua Uuden-Seelannin maajoukkueessa pelannut Boxall ja Honkavaara palaavat sunnuntaina Kuopioon, kun SJK haastaa KuPSin vieraissa. Viime kaudella Honkavaara valmensi KuPSin liigamestariksi.

KuPS johtaa liigaa, SJK on kahdeksas.

Lue myös:

Uusiseelantilaistoppari jättää KuPSin – Nikko Boxall siirtyy Tanskaan

KuPS-puolustajan dramaattinen ilta Veikkausliigan kärkikamppailussa – tasoitusmaali ja punainen kortti

Suosittelemme sinulle