Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Lääkäriksi valmistunut NFL-tähtipelaaja keskittyy pelastamaan koronapotilaita: "Jos haluan ottaa riskejä, teen sen hoitamalla potilaita"

Laurent Duvernay-Tardifista tuli ensimmäinen pelaaja, joka ilmoitti jättävänsä tulevan NFL-kauden väliin.

Laurent Duvernay-Tardif kuvassa
Laurent Duvernay-Tardif jättää NFL-kauden väliin. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigaa Kansas City Chiefsin riveissä pelaava Laurent Duvernay-Tardif ilmoitti jättäytyvänsä pois NFL:n seuraavalta kaudelta, kertoi muun muassa ESPN. Duvernay-Tardif voitti viime kaudella Chiefsin kanssa Super Bowl -mestaruuden, mutta tulevan kauden hyökkäyksen linjamies haluaa viettää arvokkaan sairaalatyön parissa.

Duvernay-Tardif, 29, on valmistunut lääkäriksi Montrealin McGill-yliopistosta. Koronaviruspandemian aikana kanadalainen on työskennellyt Montrealin alueella sijaitsevassa pitkäaikaishoitolaitoksessa.

– Etulinjassa oleminen kauden ulkopuolella on antanut minulle erilaisen näkökulman tähän pandemiaan ja stressiin, jonka se aiheuttaa yksilölle ja terveydenhuoltojärjestelmällemme, Duvernay-Tardif kirjoitti Twitter-tilillään.

– En voi sallia itselleni, että mahdollisesti levitän virusta yhteisöissämme vain pelatakseni rakastamaani urheilulajia. Jos haluan ottaa riskejä, teen sen hoitamalla potilaita.

Duvernay-Tardifista tuli ensimmäinen pelaaja, joka ilmoitti jättävänsä tulevan NFL-kauden väliin.

Lue myös:

Washington Redskins julkisti väliaikaisen nimen alkavalle kaudelle

Kaikkien NBA-pelaajien testitulokset negatiivisia – NFL taipui päivittäisiin testeihin pelaajien painostuksesta

Lehti: Naistyöntekijät ovat kokeneet vuosia seksuaalista häirintää NFL-seura Washington Redskinsissä

Suosittelemme