Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Pika-aituri Elmo Lakalla kovia kirittäjiä Paavo Nurmen kisoissa – Maria Huntington ja Taika Koilahti tasokkaassa seurassa

Paavo Nurmen kisat kokoavat yleisurheilun kansainvälistä tähtikaartia 11. elokuuta Turkuun.

Elmo Lakka
Elmo Lakka pääsee kovaan seuraan Paavo Nurmen kisojen pika-aidoissa. Kuva: Tomi Hänninen
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Pika-aituri Elmo Lakka saa kirittäjikseen liudan huippukiitureita 11. elokuuta Turussa järjestettävissä Paavo Nurmen kisoissa. 110 metrin aitojen kärkinimet ovat Dohan MM-kisojen ranskalainen pronssimitalisti Pascal Martinot-Lagarde ja EM- ja MM-hallien mestari britti Andrew Pozzi.

– Euroopan mestarina ja MM-mitalistina Martinot-Lagarde on juoksun tähti. Hänellä on mitaleita myös EM -ja MM-halleista ja huikea ennätys 12,95. Hänen ympärilleen olen rakentanut juoksua, joka tarjoaisi Lakalle mahdollisuuden tehdä tulosta tasaisen kovassa seurassa, kertoo Paavo Nurmen kisojen urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

Maria Huntington ja Taika Koilahti saavat tasokkaita vastustajia naisten pituushyppyyn. Britit Shara Proctor, Jazmin Sawyers ja Abigail Irozuru sekä romanialainen Alina Rotaru takaavat, että Turussa on luvassa kovan luokan pituuskilpailu.

– Kisan kärkinimi viime kesän tilastojen valossa on Romanian Rotaru, joka oli Dohan MM-kisoissa kuudes ja ponkaisi kesällä 691. Meriiteiltään lajin ykkösnimi on MM- ja EM-mitaleille yltänyt Proctor, jonka ennätys on hulppea 707, Salonen taustoittaa.

Kristiina Mäkelä
Kristiina Mäkelä jahtaa tänä kesänä naisten kolmiloikan SE:tä. Kuva: Tomi Hänninen

Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen nimekkäässä porukassa

Naisten kolmiloikassa Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen saavat rinnalleen nimekkäitä kilpakumppaneita. Bulgarialainen Gabriela Petrova loikki vuosi sitten Paavo Nurmen kisojen voittoon ja on tämän kauden maailmantilastossa kakkosena tuloksellaan 14,38.

– Varmistettujen urheilijoiden listoilla ovat myös liettualaiset Diana Zagainova ja Dovilė Kilty sekä Portugalin Evelise Veiga. Zagainova voitti viime kesänä 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuden ja loikki ennätyksensä 14,43, Salonen kertoo.

Mäkelä on loikkinut tänä kesänä jo lukemiin 14,30, jotka oikeuttavat maailmantilastossa neljännelle sijalle. Mäkelän kesän ykköstavoitteena on rikkoa Heli Koivula-Krugerin SE-tulos 14,39.

Paavo Nurmen kisoja voi seurata 11. elokuuta Ylen kanavilta TV2:lta, Yle Puheesta ja Yle Areenasta.

Lue myös:

Ståhl, Malachowski, Sutej, Bradshaw… Paavo Nurmen kisoihin ilmoittautui jälleen tukku kovia tekijöitä

Saksalaishuippu Thomas Röhlerille perheenlisäystä – tähtiheittäjä jättää Suomen matkan sittenkin välistä

Paavo Nurmen kisoihin tulossa kansainvälisiä tähtiä Japanista asti – osa kilpailijoista joutuu koronatestiin ennen kuin päästetään Suomeen

Paavo Nurmen kisojen lajit julkaistiin, palkintorahoja jaossa 120 000 dollaria – näin koronatilanne vaikuttaa kansainvälisten tähtien houkuttelemiseen

Suosittelemme