Hyppää sisältöön

Viikonloppuna eksyi jälleen toistakymmentä marjastajaa Pohjois-Suomessa – poliisi kehottaa ottamaan poimintaretkelle evästä

Eksyneisiin liittyviä tehtäviä on Lapin ja Oulun poliisilaitosten alueella jo aiemmin heinäkuussa ollut runsaasti.

Hilloja ämpärissä ja suolla Pudasjärvellä.
Hillasuot ovat olleet oranssina, sato on ollut todella hyvä. Marjan perään lähteneitä ihmisiä on etsitty kymmeniä Pohjois-Suomessa. Kuvituskuva. Kuva: Jari Peltoperä / Yle
Hanna Holopainen

Pohjois-Suomessa on viikonlopun aikana ollut jälleen paljon maastoetsintätehtäviä. Lapin ja Oulun poliisilaitosten alueella on ollut 19 tehtävää perjantaiaamun ja maanantaiaamun välillä. Suurin osa niistä on liittynyt marjastamiseen.

Viimeisimpänä etsittiin Inarijokeen pudonnutta miestä, joka löydettiin maanantaiaamupäivällä kuolleena. Miehen löytymisestä on kertonut tähän mennessä muun muassa Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun).

Viikko sitten uutisoitiin, että Oulun ja Lapin poliisilaitosten alueella on ollut etsintätehtäviä 85, joista suurin osa on liittynyt hillastamiseen.

Poliisi muistuttaakin marjastajia varaamaan riittävästi juomaa ja evästä mukaansa. Eksymisen varalta on tärkeää myös ilmoittaa läheiselle, mihin on menossa ja millä aikataululla.

Yksi viimeisimmistä tehtävistä on ollut marjastajan etsiminen Oulun pohjoispuolella Siuruanjoen alueella sunnuntai-iltana.

Eksynyt marjastaja oli soittanut hätäkeskukseen hieman ennen puolta yötä. Marjastaja löydettiin kymmenessä minuutissa ja hänet toimitettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Lauantaina puolestaan pitkään etsitty iäkäs marjastaja löytyi kuolleena Pohjois-Pohjanmaalta, Pyhäjärven Koskenperän pohjoispuolelta. Mies oli ollut kadoksissa perjantaista 17. heinäkuuta lähtien. Hänet löysi etsintöihin osallistunut vapaaehtoinen.

Juttua päivitetty 27.7. kello 12.17. Lisätty tieto viime viikonlopun maastoetsinnöistä sekä päivitetty otsikkoa ja alaotsikkoa.

Juttua päivitetty 27.7. kello 13.15. Lisätty tieto Inarijokeen pudonneen miehen etsinnän loppumisesta.

Suosittelemme sinulle