Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ferrarin puheenjohtaja ei usko, että talli pääsee juhlimaan voittoa ennen kautta 2022: "Automme ei ole kilpailukykyinen"

Katastrofaalisesta kauden aloituksesta huolimatta John Elkann kuitenkin osoittaa tukensa tallipäällikkö Mattia Binottolle.

Charles Leclerc ja John Elkann 01032019
Ferrain puheenjohtajan John Elkannin (oik.)mukaan talli nähdään taas parin vuoden päästä voittotaisteluissa. Tehtävässä auttavat nuoret ja kunnianhimoiset kuskit kuten Charles Leclerc. Kuva: Getty Images
Joonas Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Ferrarin johto luottaa täysin tallipäällikkö Mattia Binottoon katastrofaalisesta kauden aloituksesta huolimatta. Ferrarin puheenjohtaja John Elkannin mukaan voitonjuhlia ei voi kuitenkaan odottaa ennen formula ykkösten kautta 2022.

Italialaistalli on valmistajien MM-pisteissä vasta viidentenä 27 pisteellä.

– Se on selvää, ettei automme ole kilpailukykyinen. Olette nähneet sen radalla ja tulette näkemään uudelleen, Elkann sanoi italialaislehti Gazetta dello Sportille uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Valamme nyt perustaa kilpailukykyisyydelle, ja voitamme jälleen, kun säännöt muuttuvat vuonna 2022. Olen tästä varma.

Erilaisten teknisten ja sääntöihin liittyvien muutosten oli määrä tulla voimaan ensi vuonna, mutta niitä lykättiin kauteen 2022 koronapandemian vuoksi. Tallit käyttävät tämän vuoden autojaan myös ensi vuonna.

Elkannin mukaan vuoden 2020 Ferrarissa on ollut rakenteellisia heikkouksia esimerkiksi aerodynamiikassa ja auton ajo-ominaisuuksissa, minkä myötä moottorista on hävinnyt tehoja.

Puheenjohtaja vetosi tuskastuneisiin faneihin ja pyysi heiltä kärsivällisyyttä. Hän muistutti, että Michael Schumacherin maailmanmestaruuksien sävyttämät kulta-ajatkin tulivat pitkän kuivan kauden jälkeen.

Schumacher otti ensimmäisen mestaruutensa Ferrarilla vuonna 2000, joka oli silloin tallin ensimmäinen kuljettajien MM-titteli 21 vuoteen.

Elkann luottaa siihen, että punaiset värit nähdään Binotton johdolla jälleen palkintojenjaossa korkeimmalla korokkeella.

– Hänellä on kaikki tarvittavat kyvyt ja piirteet mitä vaaditaan uuden voittokulun käynnistämiseen. Hän oli Ferrarilla Todtin ja Schumin kanssa ja tietää miten voittoja otetaan, Elkann viittasi Schumacheriin ja Ferrarin entiseen tallipääkköön Jean Todtiin.

– Ensi vuonna hän tekee lisäksi töitä kahden nuoren ja kunnianhimoisen kuskin kanssa.

Ferrarin ensi kauden kuskikaksikko on monacolainen Charles Leclerc, 22 sekä McLarenilta siirtyvä espanjalainen Carlos Sainz, 25.

Lue myös:

Formulapomot taipuivat koronan edessä – Yhdysvaltojen, Meksikon, Brasilian ja Kanadan GP-kisat peruttu

Millaisen F1-katastrofin Ferrari on kohdannut? Kaiken nähnyt italialaislegenda arvioi tilannetta Yle Urheilulle ja ottaa kantaa kuumiin huhuihin

"Ferrari osti aitoa nälkää" – Asiantuntijan mukaan Carlos Sainz pystyy tosissaan haastamaan Charles Leclercin taistelussa ykköskuskin paikasta

Entisen maailmanmestarin on vaikea käsittää Ferrarin ratkaisua: "On hullua sysätä Vettel pois – tässä täytyy olla kyse jostain muusta"

Suosittelemme sinulle