Hyppää sisältöön

Selviytyjät taistelevat nyt hyttysiä vastaan Haaparannan saaristossa – tubettaja Herbalistia Filippiinien vaihtuminen pohjolaan ei harmita: "Luulen, että armeijasta on apua"

Nelosella ensi vuonna esitettävä Selviytyjät Pohjola kuvataan samassa paikassa kuin Ruotsin Robinson eli Haaparannan saaristossa.

Selviytyjät Pohjola-sarjan kuvaukset alkavat torstaina Haaparannan saaristossa, Ruotsin ja Suomen rajan tuntumassa. Mukana on 16 suomalaista julkkista. Kuva: Nelonen/Saku Tiainen

Nelosella esitettävää Selviytyjät Suomi -realitysarjaa on aikaisemmin kuvattu Filippiineillä trooppisissa olosuhteissa. Koronarajoitusten vuoksi ohjelma tehdään nyt Haaparannan saaristossa Seskar-Furön saarella yhteistuotantona Ruotsin Robinson-seikkailusarjan kanssa.

Sarjan tuottaja Mirtta Salonen vahvistaa Ylelle, että kilpailijat ovat tänään saapuneet saarelle hyvillä mielin ja ylpeinä siitä, että ovat päässeet mukaan juuri tälle, erilaiselle kaudelle.

– Täällä on kuvankaunista. Tropiikki puuttuu, ja kylmä tulee välillä olemaan, mutta toivotaan kuitenkin, että pohjolan kesä antaa parastaan ja saadaan elokuulle vielä helteitäkin, Mirtta Salonen tuotantoyhtiö Banijaysta sanoo.

Selviytyjät Pohjola -sarjassa on mukana 16 suomalaista julkisuudesta tunnettua kilpailijaa. Kilpailun voittaja saa 30 000 euron palkinnon.

Malli Sabina Särkkä kertoi aiemmin tunnelmistaan Neloselle (siirryt toiseen palveluun), ja myönsi, että pohjoisen olosuhteet jännittävät.

– Pohjolan kesästä ei ikinä tiedä. Sääolosuhteet voi olla eri tavalla rankemmat, Särkkä pohtii.

Kylmyyden ja sääskien kanssa yrittävät tulla toimeen myös tangokuningatar Johanna Pakonen, näyttelijä Oskari Katajisto,juontaja Arttu Harkki, näyttelijä Kerttu Rissanen, yrittäjä Marianne Kiukkonen,hyvinvointivalmentaja Aki Manninen, tanssija Joalin Loukamaa, tubettaja Juuso ”Herbalisti” Karikuusi, radiojuontaja Karoliina Tuominen, Big Brother Suomi -voittaja Kristian Heiskari, bloggaaja Sara Vanninen, muusikko Archie Cruz, realitytähti Niko Saarinen, muusikko Elias Gould sekä DJ Suvi Pitkänen.

"Ihanaa päästä Lappiin"

Santa Cruz -yhtyeen keulahahmo, muusikko Archie Cruz kertoo Neloselle olleensa ensin pettynyt, kun kuuli, että ei pääsekään Filippiineille.

– Ei vitsi, ei pääsekään aurinkorannoille, mutta sitten positiivisesti ajatellen, ihanaa päästä Lappiin, Cruz sanoo.

Tälläkin kaudella tullaan näkemään vesipelejä ja muita kesäisiä aktiviteetteja. Tuottaja Mirtta Salonen tosin arvelee, että kilpailijoiden päällä on keskimäärin enemmän vaatetta kuin aiemmilla kausilla, mutta on viileydestä jotain hyötyäkin.

– Uskon, että kilpailijat ovat täällä vähän aktiivisempia osallistumaan leirin askareisiin. Tropiikissa lämmintä voi olla 40–45 astetta, ja silloin kilpailijat yleensä mieluiten makoilevat.

Tubettaja Juuso "Herbalisti" Karikuusi arvelee, että tutuista olosuhteista voi olla hänelle etua kilpailussa.

– Mehän ei Suomeen mennä, mutta aika lähelle kuitenkin. Se luonto on, ei ehkä turvallista, mutta ainakin tuttua. Olen metsästänyt jonkin verran ja luulen, että armeijasta on jotain apua myös, Karikuusi kertoi tunnelmistaan Neloselle ennen kuvausten alkua.

Selviytyjät-saari sijaitsee Haaparannan edustalla Seittenkaaren eteläpuolella. Kuva: Yle

Haaparannalla iloitaan "lottovoitosta"

Haaparannan kunnalle realitysarjojen kuvaukset kauniissa saaristossa on matkailumainontaa, jota ei pysty rahalla ostamaan.

Saaristossa on satakunta luonnonkaunista saarta hienoine hiekkarantoineen. Toiveena on, että turistit löytävät paikalle, kun sarjat tulevat TV-ruuduissa Ruotsissa ja Suomessa.

Ruotsalaisen Aftonbladet -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) Haaparannan kunta ja Norrbottenin maakunta osallistuvat tuotantoon antamalla noin 150 000 euroa tukea.

Kunnan lasketaan hyötyvän tulevaisuudessa moninkertaisesti turistien vieraillessa saaristossa. Odotuksilla lienee myös katetta.

– Heti kun julkisuuteen tuli tieto, että Seskar Furö on mahdollinen Robinson-kuvauspaikka, näkyi sosiaalisessa mediassa, että ihmiset kävivät siellä paikan päällä, sanoo Haaparannan kunnanneuvos Sven Tornberg Aftonbladet -lehden haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle