Hyppää sisältöön

Elintarvikeyhtiöillä runsaat varastot kasvosuojaimia – tehokas hygienia vähentänyt poissaoloja

Esimerkiksi Atrialla palataan hiljalleen normaaleihin hygieniakäytäntöihin, mutta toimia voidaan kiristää nopeasti.

Pohjalaiset lihatalot seuraavat tarkasti koronatilanteen kehittymistä. Arkistokuva Snellmanilta. Kuva: YLE Kjell Vikman

Suurissa elintarvikeyhtiöissä on varauduttu koronaviruksen toiseen aaltoon ja mahdolliseen kasvosuojaimen käyttöpakkoon. Esimerkiksi lihatalo Snellmanilla ja Poutulla on runsaasti suu-nenäsuojaimia varastossa sadoille työntekijöille, pitempiaikaista käyttöä varten.

Yhtiöissä on keväästä asti noudatettu aiempaa tiukempia hygieniasäännöksiä. Käsien desinfiointia on lisätty, taukoja porrastettu ja vierailuja karsittu.

Tehokas hygienia on esimerkiksi Snellmanilla vähentänyt henkilökunnan sairastavuutta ja poissaoloja.

Atrialla käytännöt ovat viime viikkoina palanneet astetta normaalimpaan suuntaan, mutta valmius käytäntöjen kiristymiseen on koko ajan olemassa.

– Jos pandemia nostaa taas kyntensä, niin siinä tilanteessa on pakko varautua muihin toimenpiteisiin. Mutta mennään nyt päivä ja viikko kerrallaan ja toivotaan, että tilanne pysyisi rauhallisena, kertoo Atrian tiedottaja Marja Latvatalo.

Poutulta kerrotaan, että tällä hetkellä kasvosuojaimia on huomattavasti helpompi saada kuin keväällä, nyt tarjolla on kotimaisiakin tuotteita.

– Meille suojaimien hankinta ei käsittääkseni ole ollut missään vaiheessa ollut hankalaa. Olemme saaneet niitä hyvin kaiken aikaa, kerrotaan puolestaan Atrialta.

Suosittelemme sinulle