Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Ravintoloiden pahimmat vaikeudet näyttävät olevan takana päin – Myös suurin osa lomautuksista kärsitty

Kuvassa annostellaan lounasruokaa lautaselle.
Lounasravintoloissa on ollut vilkasta. - Selvästi näkyy, että ihmisillä on tarve liikkua ja ruokailla ravintolassa tauon jälkeen, toteaa Sini Puustinen Kuopion Introsta. Kuva: Silja Viitala / Yle
Jaana Kainulainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ravintoloiden toiminta on virkistynyt rankimpien rajoitusten purkamisen jälkeen Joensuussa ja Kuopiossa.

Yksi merkittävistä rajoituksista koski noutopöytäruokailua – se poistettiin kesäkuussa.

Lounasmyynti on palannut koronaa edeltävälle tasolle, ja on jopa vauhdikkaampaa, kuin vuosi sitten heinä-elokuun vaihteessa.

– Lomalaisia on liikenteessä niin paljon, että tuntuu jopa vilkkaammalta kuin vuosi sitten, toteaa kuopiolaisen ravintola Intro Socialin apulaisravintolapäällikkö Sini Puustinen.

Kalenteri täydempi kuin viime syksynä

Joensuussa ravintola Kerubissa odotetaan vilkasta syksyä.

Lounaan lisäksi konsertteja ja tapahtumia järjestävä Joensuun Töminä Oy lupaa syksyyn yllätyksiä.

– Keikkoja tulee enemmän kuin vuosi sitten. Osa niistä on keväältä siirtyineitä. Lisäksi luvassa on uusia tapahtumia, joita kaikkia emme voi vielä julkaista, sanoo tuottaja Jarno Pitko ja paljastaa, että Joensuun pesäpallostadionilla on uusi tapahtuma syksyllä.

Ravintolat ja tapahtumat odottavat nyt, että 500 henkilön rajoitus poistuu.

– Jännäämme, miten korona etenee ja millaisia linjauksia tulee. Odotamme lupaa tuhannen henkilön sallimiseen, tuumaa Pitko.

Kerubissa järjestetään tänään perjantaina Happoradio-yhtyeen konsertti. Tilaisuuteen on myynnissä tuhat lippua. Konserttialue on voimassa olevan rajoituksen vuoksi jaettu kahteen 500 henkilön lohkoon.

Tasapainoilua uskon ja varovaisuuden välillä

Lounas- ja pitopalvelutoimintaa pyörittävä Sulo Ravintolat Oy odottaa vielä erilaisten tapahtumien normalisoitumista.

– Lounaan osalta olemme entisessä määrässä, mutta toiminnassa näkyy juhlien puute. Pitopalvelukeikkoja on vähän, ne ovat siirtyneet vuodella. Sen sijaan lauantaibrunssi palaa tarjontaan, kertoo Mika Hirvonen.

Ravintolahenkilökunta on palannut Sulossa töihin, mutta joissakin yrityksissä henkilökunta on vielä osittain lomautettuna.

– Osa ihmisistä tekee vain osan työajasta, toteaa Pitko.

Ravintolat siirtyvät syksyyn tasapainoillen uskon ja varovaisuuden välillä.

– Menemme tilanteen mukaan. Kun kuuntelee korona-tiedotteita, niin ei voi sanoa varmaksi, mihin päin tämä lähtee. Mutta positiivisin mielin ollaan, vakuuttaa Sini Puustinen Kuopiosta.

Suosittelemme