Hyppää sisältöön

"Ei kenenkään järjestämä" Kaljakellunta kokoontui Helsinkiin – katso millaisin varustein Vantaanjoelle lähdettiin tänä vuonna

Helsinki on varautunut Kaljakelluntaan roskalavoin. Lisäksi uimavalvojat ovat valmiudessa Vantaanjoen varren uimarannoilla.

Kaljakellunta vetää taas väkeä Vantaanjoelle
Kaljakellunta vetää taas väkeä Vantaanjoelle
Reeta Salminen

Yli kaksikymmentä vuotta järjestetty Kaljakellunta on tänä vuonna kokonaan Helsingin puolella.

Vuonna 1997 alkunsa saanut perinne on kasvanut valtaviin mittoihin. Tapahtuma on vetänyt vuosittain jopa tuhansittain ihmisiä kellumaan kumilautoilla Vantaanjoelle.

Tapahtuman sivuilla Facebookissa lähtöpaikaksi on tänä vuonna ilmoitettu Vantaanjoen ja Keravanjoen yhtymäkohta. Siitä kellujien on tarkoitus meloa ja liplatella itsensä Vantaanjokea pitkin aina Helsingin Pikkukoskelle saakka.

  • Voit katsoa suoraa lähetystä Vantaanjoen varrelta kello 12 alkaen. Lähetyksen juontaa toimittaja Reeta Salminen.

Poliisi on varoittanut kellujia tänä vuonna siltatyömaasta, joka liittyy Raide-Jokeriin. Poliisin mukaan joessa olevien tolppien välit ovat ahtaat ja paikka on vaarallinen.

Tolppien lomasta on vaikea tulla pelastamaan, poliisi huomauttaa tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun). Aidatun työmaa-alueen kohdalla ei voi rantautua, eikä työmaata pysty kiertämään maateitse.

– Kaljakelluntaan osallistuvien oman turvallisuuden takia poliisi kehottaa rantautumaan Pukinmäen uimarannalla, joka on viimeinen turvallinen rantautumispaikka ennen työmaa-aluetta, muistuttaa komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisilaitokselta poliisin tiedotteessa.

Lisäksi poliisi muistuttaa, että kaverin perään pitää katsoa eikä ketään saa päästää kellumaan liian päihtyneenä. Lisäksi roskaamisesta voidaan kirjoittaa sakko.

Tapahtuma alkoi aamukymmenen aikoihin ja kestää iltaan asti. Kellumaan lähdetään tavallisesti noin kello 11–13 välillä. Viimeiset kellujat aloittavat urakkansa vasta kolmelta iltapäivällä.

Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää. Joka vuosi roskaaminen ja turvallisuus ovat puhuttaneet ihmisiä. Tänä vuonna myös korona.

Lue myös:

Kaljakellunnan suosio laski – viileä kesäpäivä keräsi 600 lillujaa Keravanjoelle

"Jos roskaat, myös keräät roskasi" – Kaljakellujat täyttävät Keravanjoen lauantaina, mutta tänä vuonna kelluva koomikko "roastaa" sotkijat

Kaljakellunnan siivous tuonee noin kymppitonnin laskun Vantaalle – myös vapaaehtoisia houkutellaan siivoamaan

Päättymätön kiista roskista varjostaa kaljakelluntaa – "40 000 euroa ei ole pikkuraha"

Suosittelemme sinulle