Hyppää sisältöön

Isaias-myrsky lähestyy Bahamaa, myös Florida myrskyn reitillä

Isaiasin tuulet puhkuivat 53 metrin sekuntivauhtia.

Miamissa asukkaat hankkivat tarvikkeita valmistautuessaan hirmumyrsky Isaisin tuloon 31. heinäkuuta. Kuva: Cristóbal Herrera-Ulashkevich / Epa
STT–Yle

Hirmumyrsky Isaias lähestyi perjantaina Bahamaa, minne sen ennustettiin saapuvan lauantain vastaisena yönä Suomen-aikaa. Bahamalta myrskyn ennakoidaan jatkavan kohti Floridaa, jonne sen uskotaan iskevän sunnuntaina.

Isaias oli perjantaina ykköskategorian myrsky, jonka tuulet puhkuivat 53 metrin sekuntivauhtia. Myrsky tuo mukanaan myös kaatosateita.

Bahaman pääministeri Hubert Minnis on lieventänyt tilapäisesti maan tiukkaa koronaeristystä, jotta asukkaat voisivat varautua Isaiasin tuloon. Minnis varoitti kuitenkin, ettei nyt ole oikea aika lähteä kyläilemään.

– Pyydän teitä: jos teillä ei ole pakottavaa syytä mennä ulos, pysykää kotona. Olemme keskellä pandemiaa ja jos emme toimi vastuullisesti, seuraukset voivat olla vakavia, Minnis evästi.

Trooppinen myrsky Isaias tuhosi rakennuksia Dominikaanisen tasavallan Hato Mayorissa. Kuva: Orlando Barria / Epa

Floridan kuvernööri Ron De Santis puolestaan julisti Isaiasin vuoksi hätätilan osavaltion rannikkopiirikuntiin.

Torstaina Isaias aiheutti tuhoja Dominikaanisessa tasavallassa ja Puerto Ricossa. Se kaatoi puita, nostatti tulvia, tuhosi satoja ja aiheutti maanvyöryjä. Sadattuhannet jäivät ilman sähköä ja vettä.

Suosittelemme sinulle