Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Uutissuomalainen: Eduskuntaryhmien puheenjohtajat avoimia kasvomaskisuositukselle, jos koronatilanne pahenee

Vain yhden edustajan ryhmät kannattivat maskisuositusta nykytilanteessa.

Kasvomaskia käyttävä matkustaja metrossa Helsingissä .
Matkustaja käytti kasvomaskia Helsingin metrossa kesäkuun alkupuolella. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat valmiita antamaan kansallisen suosituksen kasvomaskin käytöstä, jos Suomessa leviää koronaviruksen toinen aalto ja tartuntatilanne pahenee.

Asia selviää Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä, jossa puheenjohtajilta tiedusteltiin, pitäisikö Suomessa antaa kansallinen suositus kasvomaskin käytöstä ja mitä sen tulisi koskea. Ainoastaan RKP ei vastannut kyselyyn.

Pääministeripuolue SDP:n eduskuntaryhmän johtaja Antti Lindtman toteaa Uutissuomalaiselle, että kaikkien ratkaisujen on perustuttava parhaimpaan mahdolliseen asiantuntija-arvioon.

Lindtman, Antti Kurvinen (kesk.) ja Paavo Arhinmäki (vas.) eivät ottaneet kantaa siihen, mitä paikkoja mahdollinen maskisuositus koskisi. Saara Hyrkkö (vihr.), Kai Mykkänen (kok.), Päivi Räsänen (kd.) ja Ville Taivio (ps.) mainitsevat esimerkiksi julkiset liikennevälineet paikkoina, joita suositus voisi koskea.

Vain Ano Turtiainen ja Nyt-liikkeen Harry Harkimo kannattivat maskisuosituksen antamista nykytilanteessa. Molemmissa ryhmissä on yksi jäsen.

Lue myös:

Mitä kasvomaskien käytöstä ajatellaan? Katso aikajanalta, miten asia on edennyt Suomessa

Lääkärit eri mieltä maskisuosituksen hyödyistä – "Asia on täysin epäselvä, tieteellistä näyttöä suuntaan tai toiseen ei ole", sanoo infektiolääkäri

THL:n Salminen: Maskisuosituksen muuttaminen harkinnassa – syksyllä vaanii takaisku epidemian torjunnassa

Uuden tutkimuksen mukaan kasvomaskeista on sittenkin hyötyä –ministeriö päätyi keväällä samalla aineistoilla eri tuloksiin

Suosittelemme sinulle