Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaikki 12 henkirikoksesta epäiltyä todennäköisin syin epäiltynä murhasta – joukossa on 10 miestä ja kaksi naista

Poliisi tiedotti perjantaina, että se tutkii Helsingissä tiistain ja keskiviikon välisenä aikana tapahtunutta henkirikosta murhana, mutta on ollut tutkinnallisista syistä vaitonainen tapahtumista.

Jukka Larkio istuntosalissa vangitsemisoikeudenkäyntien välissä Pasilan poliisitalolla Helsingissä.
Tutkinnanjohtaja Jukka Larkio (oik.) istuntosalissa vangitsemisoikeudenkäyntien välissä Pasilan poliisitalolla Helsingissä lauantaina 1.8.. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaikki 12 henkirikoksesta epäiltyä todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Joukossa on 10 miestä ja kaksi naista.

Poliisi vaati tänään 10 miestä ja kahta naista vangittavaksi murhasta epäiltynä Pasilan poliisitalolla järjestettävässä vangitsemisoikeudenkäynnissä.

Vangitut miehet ovat iältään 35-, 46-, 27-, 40-, 31-, 35-, 42-, 41-, 28-, ja 37-vuotiaita. Lisäksi oikeus määräsi vangittavaksi kaksi naista, joista toinen on 40-vuotias ja toinen 23-vuotias.

Miespuolisista epäillyistä ensimmäinen peitti kasvonsa yleisön ja median edessä, kun yleisöä päästettiin hetkeksi oikeussaliin. Osa epäillyistä pyrki keskustelemaan paikalla yleisönä olleiden naisten kanssa. Sekä käräjätuomari että poliisi huomauttivat heille, että puhuminen on kiellettyä.

Poliisi ei vielä kommentoi tapahtumia

Poliisi tiedotti perjantaina, että se tutkii Helsingissä tiistain ja keskiviikon välisenä aikana tapahtunutta henkirikosta murhana, mutta on ollut tutkinnallisista syistä vaitonainen tapahtumista.

Oikeudessa paikalla oleva tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio kommentoi asiaa medialle hyvin lyhytsanaisesti, kun häneltä kysyttiin kuinka poikkeuksellisena hän pitää henkirikosepäilyä, jossa on näin monta epäiltyä.

– Kyllä se poikkeuksellista on, hän totesi.

Epäillyt ovat 70-, 80- ja 90-luvuilla syntyneitä. Vangitsemisistunnot käydään suljetuin ovin.

Syytteennoston määräpäivä jutussa on 8. lokakuuta.

Juttua on päivitetty kauttaaltaan klo 14.58.

Lue myös:

Poliisi tutkii henkirikosta Helsingissä – poliisi esittää kahtatoista murhasta epäiltyä vangittavaksi

Suosittelemme