Hyppää sisältöön

Koronan riepottelemassa Floridassa varaudutaan nyt Isaias-myrskyyn, alueelle julistettu hätätila

Floridaa lähestyvän myrskyn odotetaan jälleen voimistuvan.

Työntekijät suojasivat paneeleilla ja hiekkasäkeillä apteekin sisäänkäyntiä Isaias-myrskyn lähestyessä Floridaa. Kuva: Cristobal Herrera-Ulashkevich / EPA

Yhdysvalloissa Floridaa lähestyvän Isaias-myrskyn pelätään voimistuvan, ennen kuin se pyyhältää osavaltioon sunnuntaina.

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan myrskyn odotetaan aiheuttavan ainakin äkkitulvia paikoin Floridassa ja se kehotti ihmisiä kiirehtimään myrskyvalmistelujen kanssa.

Lauantaina ykköskategorian hirmumyrskyksi luokiteltu Isaias toi mukanaan kaatosateita Bahamalle, mutta saarivaltion ylitettyään se laantui trooppiseksi myrskyksi.

Yhdysvalloissa Floridaa lähestyvän Isaias-myrskyn pelätään voimistuvan. Kuva: Christobal Herrera-Ulashkevich / Epa

Floridaa lähestyvän myrskyn odotetaan kuitenkin jälleen voimistuvan, ja sen tuulet puhalsivat jo yli 31 metriä sekunnissa myrskyn puhkuessa kohti Miamia.

Presidentti Donald Trump julisti alueelle hätätilan ennen myrskyn saapumista vapauttaakseen käytettäväksi liittovaltion varat.

Lue myös: Trumpin mukaan USA:n johtava tartuntatautiasiantuntija on väärässä kertoessaan, miksi pandemia on koetellut niin pahoin Yhdysvaltoja

– Alamme nähdä myrskyn vaikutuksia tänä iltana ja sitten läpi huomisen aina huomisiltaan asti, Floridan kuvernööri Ron DeSantis kommentoi paikallista aikaa lauantaina.

Kuvernööri lisäsi että Palm Beachin alueelle on annettu vapaaehtoinen evakuointikehoitus.

Myrsky lisää entisestään koronan runteleman Floridan ahdinkoa

Myrsky lisää entisestään huolia pahoin koronaviruksen runtelemassa Floridassa. Osavaltiossa on todettu toiseksi eniten koronatartuntoja Yhdysvalloissa Kalifornian jälkeen. Voit lukea uusimmat uutiset koronasta tästä.

Lauantaina Floridassa todettiin 179 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, mikä on uusi ennätys vuorokauden aikana. Kaikkiaan Floridassa on vahvistettu yli 6 800 koronakuolemaa.

Floridaa lähestyvä Isaias-myrsky on aiheuttanut päänvaivaa myös avaruudessa.

Sääolosuhteet ovat olleet avaruusjärjestö Nasan tarkassa syynissä, sillä Space X-yhtiön miehistöaluksen astronauttikaksikon kapselin on määrä laskeutua Atlanttiin Floridan edustalle myöhään sunnuntaina Suomen aikaa.

Isaias lähestyy Floridan itärannikkoa, kun taas astronauttien kapselin odotetaan laskeutuvan niemimaan länsipuolelle.

Lue myös:

Astronautit aloittivat paluumatkan Maahan kansainväliseltä avaruusasemalta

Isaias-myrsky lähestyy Bahamaa, myös Florida myrskyn reitillä

Suosittelemme sinulle