Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Liikkuuko Tampereella tuhopolttaja? Poliisi jatkaa Tesomalla viikonloppuna sattuneen omakotitalon palon tutkintaa, myös kirkko yritettiin sytyttää

Lauantain vastaisena yönä tapahtuneen palon tutkinta on täydessä käynnissä. Poliisi toivoo edelleen vihjeitä.

Tesomalla palanut omakotiltalo
Ristimäenkadulla sijaitseva tiilivuorattu omakotitalo tuhoutui palossa pahoin. Kuva: Marko Melto / Yle
Heli Mansikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi jatkaa Tampereella viikonloppuna syttyneiden tulipalojen tutkintaa. Omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa lauantain vastaisena yönä. Palossa tuhoutui myös talon vieressä ollut autokatos ja siellä ollut matkailuauto.

Tesomalla palanut omakotiltalo, palanut matkailuauto
Matkailuautosta ei jäänyt paljoakaan jäljelle lauantaina aamuyöstä syttyneen tulipalon jälkeen. Kuva: Marko Melto / Yle

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi ja tapausta tutkitaan epäiltynä tuhotyönä. Talo oli asuttu, mutta siellä ei ollut palohetkellä ihmisiä.

Omakotitalon lisäksi samalla Ristimäenkadulla paloi myös varastorakennus ja postilaatikko.

Naapurin palanut postilaatikko
Palaneen omakotitalon naapurissa poltettiin samana yönä postilaatikko. Kuva: Marko Melto / Yle

Viikonlopun aikana poliisi sai tietoa myös muista tuhotyön yrityksistä Tesomalla. Jälkien perusteella Tesoman kirkko yritettiin sytyttää, ja kohteena oli ollut myös kirkon läheisyydessä ollut auto.

Poliisi on vaitonainen tutkinnan etenemisestä, tutkintaa johtavan rikoskomisario Jari Luodon mukaan töitä tehdään täydellä teholla.

– Tutkinta on täydessä käynnissä. Hyvin vakavasta asiasta on kysymys ja keskitämme nyt voimia, että asia saadaan ratkaistua, Luoto sanoo.

Poliisi pyysi viikonlopun aikana silminnäkijähavaintoja yleisöltä ja niitä on myös saatu. Vihjeitä toivotaan edelleen lisää. Havaintoja voi soittaa Sisä-Suomen poliisin numeroon 02 9544 5890.

Pirkanmaalla on kesän aikana ollut jokusia tuhopoltoiksi epäiltyjä paloja ja niiden yrityksiä. Esimerkiksi Nokialla etsitään edelleen ainakin kuuden tahallisen palon sytyttäjää tai sytyttäjiä. Poliisi ei ota kantaa siihen, liittyvätkö tapaukset mahdollisesti toisiinsa.

Tesomalla palanut omakotiltalo
Ristimäenkatu on melko kapea ja tavallisesti varsin hiljainen. Viikonlopun aikana palopaikkaa on käynyt katsomassa runsaasti ohikulkijoita. Kuva: Marko Melto / Yle

Koulu, opisto ja monia muita paloja Nokialla – poliisi etsii nuorta miestä kertomaan, mitä tämä tietää epäillyistä tuhopoltoista

Nokialla sytytetty kesäkuussa ainakin kuusi tulipaloa tahallaan: autokorjaamo, vanha koulu, työväenopisto ja monia muita – poliisi tutkii

Suosittelemme sinulle