Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Winnipeg ei tarvinnut tähtipelaajiaan sarjan tasoittamiseen – Patrik Laine seurasi ottelua sivusta

Patrik Laine ei ollut pelikunnossa, kun Winnipeg Jets kohtasi toistamiseen Calgary Flamesin NHL:n pudotuskarsinnoissa.

Winnipeg Jetsin Jansen Harkins, Tucker Poolman ja Adam Lowry
Winnipeg Jetsin Jansen Harkins (vas.) juhlii Tucker Poolmanin ja Adam Lowryn kanssa uransa ensimmäistä pudotuspelimaalia. Kuva: LEHTIKUVA / Getty Images / AFP
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Winnipeg Jets voitti Calgary Flamesin 3–2 jääkiekkoliiga NHL:n pudotuskarsintojen toisessa ottelussa Edmontonissa. Näin Jets tasoitti sarjan 1–1:een, kun jatkoon pääsee kolmella voitolla.

Winnipeg joutui lähtemään otteluun ilman suomalaishyökkääjä Patrik Lainetta, ykkössentteri Mark Scheifeleä ja hyökkääjä Mason Appletonia. He kaikki loukkaantuivat ensimmäisessä Flames-ottelussa.

Vaikka kolmikko oli tehnyt runkosarjassa neljänneksen joukkueensa maaleista, ei heidän poissaolonsa ei kuitenkaan vaikuttanut Jetsin peliin, sillä joukkue johti toisen erän alussa jo 2–0 Jansen Harkinsin ja Adam Lowryn maaleilla. Läpiajosta viimeistellyt Harkins nostettiin pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisten takia.

Elias Lindholm ja Sam Bennett nostivat Calgaryn toisessa erässä tasoihin, mutta Nikolaj Ehlersin siniviivavedon ohjaus kolmannen erän puolivälissä takasi Winnipegille voiton.

Winnipeg-vahti Connor Hellebuyck oli hyvässä vireessä ottelussa, sillä hän torjui 28 laukausta ja teki tyhjäksi Calgaryn kuusi ylivoimaa. Cam Talbot Calgaryn maalissa joutui torjumaan 23 kertaa.

Lue myös:

Patrik Laine ja Jetsin ykkössentteri eivät ole pelikunnossa

Huippuvireinen Sebastian Aho johdatti Carolinan voiton päähän jatkopaikasta: "Hän on kypsynyt pelaajana"

Suosittelemme sinulle