Hyppää sisältöön

Suomussalmen elektroniikkatehtaan tulipalon syttymispaikaksi arvellaan poistoilmapuhallinta

Paikkatutkinnan perusteella poliisi ei epäile, että tulipaloon liittyisi rikos.

Kemetin tehdas tulipalon jälkeen.
Tulipalo tuhosi kolmanneksen Kemet Electronicsin Suomussalmen tehtaasta. Arkistokuva. Kuva: Timo Sihvonen / Yle
Sanna Kähkönen,
Tanja Heikkonen

Suomussalmella viime viikolla sattuneen elektroniikkatehdas Kemet Electronics Oy:n teollisuushallin palon todennäköinen syttymissyy oli selvinnyt.

Paikkatutkinnan sekä palon alkuvaiheen silminnäkijähavaintojen ja kuvamateriaalin perusteella todennäköiseksi palon syttymispaikaksi on selvinnyt tuotantotilan poistoilmapuhaltimen ympäristö.

Poliisi jatkaa tutkintaa puhaltimen teknisillä tutkimuksilla, joilla pyritään selvittämään lopullinen palon syttymissyy.

Paikkatutkinnan perusteella poliisilla ei ole syytä epäillä tulipaloon liittyvän rikosta.

Kemet Electronicsin tehdas syttyi palamaan 30.7. aamulla. Tehdas työllistää noin 140 henkeä ja on toiminut Suomussalmella 41 vuotta. Tulipalo jätti yli sadan ihmisen työnäkymän auki.

Kemet Electronis oy:n toimitusjohtaja Janne Kinnunen kertoo, että Kemet Electronicsin työntekijät on nyt tavoitettu ja jokaiselle on henkilökohtaisesti soitettu. Tuotanto pyritään saamaan käyntiin saman suuruisena kuin ennen paloa.

Työntekijöistä noin 15–20 on nyt mukana tuotannon uudelleen käynnistämisessä. Tuotannon ylösajossa on Kinnusen mukaan konsernin tuki ja työt halutaan saada käyntiin Suomussalmella mahdollisimman nopeasti.

– Käytetään henkilöstöä hyödyksi tässä tilanteessa mahdollisimman paljon. Päivämäärää, milloin saadaan tuotanto käyntiin, on vaikea arvioida. Tällä hetkellä etsitään materiaaleja ympäri maailmaa, Kinnunen kertoo palon jälkitöistä.

Suosittelemme sinulle