Hyppää sisältöön

Onko Valtteri Bottaksen tulevaisuus ratkeamassa? Tallipomo vihjasi jatkosopimuksesta – "Avioliittomme on jatkumassa"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff puhui saksalaiskanavan haastattelussa Mercedeksen jatkosuunnitelmista.

Toto Wolff, Valtteri Bottas
Toto Wolff ja Valtteri Bottas juhlivat Yhdysvaltain GP:n voittoa viime syksynä. Kuva: Charles Coates/Getty Images
Jussi Vainikka

F1-kuski Valtteri Bottas on saamassa jatkosopimuksen Mercedes-tallissa. Tallipäällikkö Toto Wolff vihjasi saksalaisen RTL-kanavan (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa, että Bottas ja Lewis Hamilton jatkavat F1-sarjan kiistattomassa ykköstallissa myös ensi kaudella.

– Avioliittomme on jatkumassa. Mercedes, minä, Lewis ja Valtteri. Kyse on neljän osapuolen liitosta. Meillä ei ole mitään syytä erota toisistamme, Wolff sanoi RTL:lle Silverstonessa.

Bottas ajaa Mercedeksellä nyt neljättä kauttaan. Jokaisen kauden sopimus on syntynyt erikseen, ja uudet sopimukset ovat syntyneet vasta myöhään syksyllä. Wolffin kommentit vihjaavaat, että uutisia Mercedeksen ja Bottaksen tulevaisuudesta voidaan saada hyvinkin pian.

Silverstonen radalla ajetaan viikonloppuna toinen perättäinen kilpailu. Viime sunnuntaina Hamilton karkasi MM-sarjassa 30 pisteen päähän Bottaksesta, joka jäi kokonaan ilman pisteitä epäonnisen rengasrikon vuoksi.

Wolffin mukaan Hamiltonin uuden sopimuksen synty riippuu enää yksityiskohdista. Hamilton itse pysyi vaiti asiasta kysyttäessä. Viikonlopun voitto oli Hamiltonille jo uran 87:s.

– Jossakin vaiheessa alan heikentyä fyysisesti ja henkisesti, mutta en usko, että ainakaan kahteen tai kolmeen vuoteen. Joten aion jatkaa vielä pitkälle tulevaisuuteen, Hamilton sanoi.

Hamilton on voittanut urallaan jo kuusi maailmanmestaruutta. Seuraava titteli nostaisi hänet Michael Schumacherin rinnalle kaikkien aikojen eniten mestaruuksia voittaneeksi kuljettajaksi.

Lue myös:

Oliko Kimi Räikkönen osallinen Mercedes-tähtien poikkeuksellisiin rengasrikkoihin? Asiantuntija pitää merkittävimpänä syynä erikoista kisakalenteria

Valtteri Bottaksen mestaruushaaveille kova kolaus – asiantuntija uskoo silti, että jatkosopimus on jo allekirjoitettu: "Harmonia on erittäin hyvä"

Bottas kertoi C Morelle hetkestä, jolloin joutui antamaan Hamiltonille Silverstonessa periksi – manasi lopun tapahtumia: "Tiimikaverilla oli aika hyvä säkä taas jälleen"

Silverstonessa voittanut Hamilton kertoi kauhun hetkistään kisan viimeisellä kierroksella ja sivalsi Bottasta: "Hän ei näyttänyt pitävän renkaistaan huolta"

Suosittelemme sinulle