Hyppää sisältöön

Tuusulan asuntomessut rakennettiin pitkälti Pohjois-Pohjanmaan talotoimittajien voimin

Noin kolmannes messukohteista tulee pohjoisen yrityksiltä. Mukana on myös uudempia messuvieraita.

Rakenteilla olevia rakennuksia Hyvinkään asuntomessualueella kuukausi ennen messujen avautumista.
Asuntomessut järjestetään koronatilanteen takia poikkeuksellisesti elokuussa. Kesäkuussa alueella oli vielä rakennustyöt käynnissä. Arkistokuva. Kuva: Petteri Juuti / Yle
Risto Ukkonen

Pohjoisen talorakentajat ovat näkyvästi esillä eilen alkaneilla Tuusulan asuntomessuilla. Pohjois-Pohjanmaalla pitkään toimineilla talotoimittajilla on messualueella yhteensä yhdeksän taloa.

Kastellilla ja Jukkatalolla on useampi kohde, ja lisäksi Tuusulan messualueella ovat esillä Kontiotuote, Sievitalo, Deko-Talo ja nykyisin Den Finland -konserniin kuuluva Designtalo.

Lisäksi oululainen Hoivatilat-yhtiö on rakentanut alueelle palvelukorttelin, joka ei kuitenkaan ole yleisölle auki koronatilanteen, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jussi Karjula.

– Kohteiden piti alkuperäisen suunnitelman ja aikataulun mukaan olla auki messuyleisölle, mutta messujen siirto elokuulle muutti suunnitelmia.

Toimitusjohtaja Karjula ei kuitenkaan murehdi muutoksia, vaan on tyytyväinen kohteeseen, jossa on muun muassa päiväkoti, senioritalo ja tehostetun asumisen yksikkö.

– Kuulin, että messurakentajien joukossa on perhe, jonka lapsi on päiväkodissa ja isovanhemmat senioriasunnossa. Kolme sukupolvea yhdistyvät alueella, ja sitä tässä on tavoiteltukin, toimitusjohtaja Karjula toteaa.

Hoivatalot on asuntomessuilla mukana toista kertaa, mutta nivalalainen lasituotevalmistaja Iccunalle kyseessä ovat ensimmäiset messut.

Oman näyttelykohteen lisäksi viisi vuotta toimineen ja noin 10 henkilöä työllistävän yrityksen tuotteita on esillä muissakin taloissa, kertoo toimitusjohtaja Teemu Haapalahti.

– Mielenkiintoista nähdä millainen kokemus tästä tulee. Asuntomessuilta haetaan uusia ajatuksia ja ideoita, joita haluamme tarjota asiakkaille.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle