Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Vaasassa uusi koronatartunta – tartunta on jäljitettävissä Viroon

Tartunnan saanut on ollut omaehtoisessa karanteenissa jo viime viikosta. Ennen sairastumistaan hän ehti käydä ruokakaupassa ja kuntosalilla Vaasassa.

Yhteispäivystys
Puhelinpalvelu on ruuhkautunut Vaasassa koronaan liittyvistä kyselyistä. Kuva: Jarkko Heikkinen/Yle
Terhi Varjonen,
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasassa on tullut ilmi yksi uusi koronatartunta. Kyseessä on henkilö, joka on ollut jo valmiiksi karanteenissa korona-altistumisen vuoksi. Tartunta on jäljitettävissä Viroon.

– Tartunnan saanut vaasalainen on matkustanut perheenjäsenensä kanssa Virossa, jossa molemmat ovat todennäköisesti altistuneet tartunnalle. Vaasan sairaanhoitopiirin ulkopuolella asuvalla perheenjäsenellä todettiin positiivinen koronavirustartunta jo muutamaa päivää ennen Vaasassa nyt todettua tapausta, sairaanhoitopiiri kertoo nettisivuillaan.

Kun vaasalainen alkoi oirehtia karanteenin aikana, hän kävi koronatestissä viime perjantaina.

Ruokakaupassa ja kuntosalilla

Tartunnan saanut vaasalaishenkilö voi hyvin ja on siis eristyksissä kotona. Hän on kuitenkin omaehtoisen karanteeninsa aikana käynyt ruokakaupassa ja kuntosalilla Vaasassa.

– Kuntosalilla on lista henkilöistä, jotka ovat olleet salilla yhtä aikaa tartunnan saaneen kanssa. Kuntosali on yhteydessä kyseessä oleviin henkilöihin, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Ei liity Vaasassa matkailleen tartuntaan

Tapaus ei liity kaupungissa heinäkuussa vierailleeseen matkailijaan, jolla todettiin korona. Puhelinpalvelu tosin on tapauksen vuoksi ruuhkautunut viime päivinä huolestuneiden kaupunkilaisten kyselyistä.

Nyt todetun Vaasan tartuntatapauksen seurauksena kaksi toisen sairaanhoitopiirin alueella asuvaa henkilöä on asetettu karanteeniin mahdollisen altistumisen vuoksi.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on kevään ja kesän aikaan tullut ilmi yhteensä 64 tartuntaa. Etelä-Pohjanmaalla tartuntoja on ollut 48.

Uusimmasta koronatartunnasta kertoi ensimmäisenä Ilkka-Pohjalainen.

Lue täältä lisää Ylen uutisia liittyen koronaepidemiaan Pohjanmaalla.

Artikkeliin on lisätty 5.8.2020 klo 18.40 Vaasan sairaanhoitopiirin nettisivuillaan julkaisema tapahtumien kuvaus.

Suosittelemme