Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kansallisen liigan Helsingin derby korkkaa uudistetun Olympiastadionin jo ennen virallisia avajaisia: "Ajatus siellä pelaamisesta tuo kylmät väreet"

PK-35 ja HJK kohtaavat Olympiastadionilla keskiviikkona 19. päivä.

Amanda Rantanen
HJK:n Annika Huhta ja PK-35:n Amanda Rantanen pääsevät kohtaamaan uuden Olympiastadionin avausottelussa. Kuva: AOP / Joonas Kämäräinen
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsinkiläiset PK-35 ja HJK kohtaavat uudistetun Olympiastadionin avausottelussa keskiviikkona 19. elokuuta. Kansallisen liigan paikallisottelu pelataan jo ennen stadionin virallisia avajaisia, jotka ovat vuorossa lauantaina 22. päivä.

Naisten pääsarjan ensimmäinen mestaruus ratkesi vuonna 1971 juuri Olympiastadionilla, ja silloin mestaruutta juhli HJK. Uuden ilmeen saaneelle stadionille pääseminen ensimmäisenä on merkityksellinen asia pelaajille.

- Olympiastadion ja ajatus siellä pelaamisesta tuo kylmät väreet pintaan. Toivottavasti monet ihmiset tulevat paikalle luomaan unohtumatonta iltaa kanssamme, PK-35:n kapteeni Amanda Rantanen toteaa Palloliiton sivuilla.

- Olen kasvanut aikana, jolloin Olympiastadion on ollut se ykkösstadion Suomessa. Eikä se ole pelkästään historiallinen urheilupyhättö, vaan myös ikoninen maamerkki Helsingille. On mahtavaa päästä pelaamaan sinne Helsingin derbyä ja juhlistamaan stadionin uudelleen avautumista pitkän remontin jälkeen, HJK:n kapteeni Linda Ruutu jatkaa.

Sarjanousija PK-35 on hävinnyt kauden seitsemästä ottelustaan vain yhden, ja sarjasijoitus on viides. Hallitseva mestari Klubi on toisena kaksi pistettä paikalliskilpailijaansa edellä. Kauden ensimmäinen paikallisottelu kesäkuussa Töölössä päättyi tasan 1–1.

Lue myös:

Kansallisen liigan maalitykki Amanda Rantanen selätti syömishäiriön ja synkät ajat – nyt hän haluaa toimia esikuvana nuorille

Kansallisen liigan yllättäjäjoukkue yhdistää kokonaista perhettä – liigatulokas on muutenkin kuin perhe: "Jo junnuna mietimme, että voi kun pelaisimme naisissa yhdessä"

HJK-vahvistuksen kausi päättyi leikkauspöydälle ennen ensimmäistäkään peliä, seura ei etsi korvaajaa – myös sarjakärki TiPS menetti kapteeninsa ja maalikuningattarensa

Yli 300 miljoonaa maksava Olympiastadionin remontti on valmis – tutustu kuvien avulla uudistuneeseen urheiluhurmiolaan

Olympiastadionin uudistus on valmis – Projektijohtaja: "Kohdetta voi esitellä ylpeydellä"

Suosittelemme