Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Etelä-Hämeen valkohäntäpeurasaalis on yli kaksinkertaistunut neljässä vuodessa

Valkohäntäpeuraa saa metsästää ainoastaan vahtimalla syyskuun 1. päivästä syyskuun viimeistä lauantaita edeltävään päivään.

Valkohäntäpeura seisoo vihreällä niityllä.
Kuva: Yle / Tiina Grönroos
Ville Tiirikainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Valkohäntäpeurasaaliit ovat kasvaneet Etelä-Hämeessä räjähdysmäisesti. Vuonna 2019 Etelä-Hämeessä metsästettiin 11 229 valkohäntäpeuraa.

Määrä on 1 600 kappaletta enemmän kuin vuotta aiemmin ja lähes 7 000 enemmän kuin vuonna 2015. Valkohäntäpeurasaaliit ovat siten kasvaneet 2,5-kertaisiksi neljässä vuodessa. Tiedot perustuvat Suomen Riistakeskuksen metsästystilastoon.

Suomen Riistakeskus suosittelee, että valkohäntäpeuran metsästys aloitetaan laajasti heti syyskuun alussa, erityisesti alueilla, jossa sijaitsee kolariherkkiä tieosuuksia. Peurakolaririski on tulevien kuukausien aikana peurakolaririski on myös suuri.

Suomen Riistakeskuksen mukaan Etelä-Hämeessä on edelleen varsin paljon valkohäntäpeuroja. Etelä-Hämeen korkeimmat peuratiheydet löytyvät Urjalan, Jokiläänin ja Lopen riistanhoitoyhdistysten alueilta.

Metsästyskaudelle 2020–2021 Suomen riistakeskuksen Etelä-Hämeen toimialueelle myönnettiin 11 141 valkohäntäpeuran pyyntilupaa.

Suosittelemme sinulle