Hyppää sisältöön

Mercedes tiedotti jatkosopimuksesta – Bottas jatkaa tallissa ainakin vuoden: "Tänä vuonna olemme nähneet Valtterin vahvempana kuin koskaan"

Bottaksen jatkosopimus on vuoden pituinen.

Valtteri Bottas
Bottas on ajanut tallissa vuodesta 2017 lähtien. Kuva: Joe Klamar/Pool via Getty Images
Ella Rantalainen

Mercedes-talli ilmoitti tänään torstaina, että se on solminut vuoden jatkosopimuksen Valtteri Bottaksen kanssa. Talli tiedotti asiasta Twitter-tilillään.

– Olen varma siitä, että tänään olen vahvempi kuin olen koskaan ollut, mutta voin aina nousta seuraavan pykälän ylemmäs. Mercedes on omaksunut saman filosofian: he haluavat aina tulla paremmaksi ja heillä riittää nälkää, Bottas kommentoi tallin Twitter-tilillä.

Suomalaiskuski on ollut Mercedeksen tallissa neljä vuotta. Viime kaudella Bottas sijoittui MM-sarjassa toiseksi, mikä on hänen toistaiseksi uran paras sijoitus. Mestaruuden vei tallikaveri Lewis Hamilton.

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff kommentoi Bottaksen sopimusuutista ja edesottamuksia ylistävin sanankääntein tallin nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

– Tänä vuonna olemme nähneet Valtterin vahvempana kuin koskaan - sekä radalla että fyysisesti ja psyykkisesti. Hän on MM-sarjassa toisena, voitti viime kaudella hopeaa ja on erittäin tärkeä osa tallimme suorituskykyä, Wolff sanaili.

– Olemme hyvin innoissamme siitä, että Valtteri pysyy tallissamme ainakin yhden kauden lisää.

Tällä hetkellä Bottas on MM-sarjassa toisena, sarjaa johtaa Hamilton.

Bottaksen kuluva kausi F1-sarjassa alkoi mallikkaasti. Suomalainen johti sarjaa kahden kisan jälkeen, mutta sen jälkeen eteen kiilasi hallitseva mestari Hamilton. Kuskien välillä on eroa tällä hetkellä 30 pistettä.

Edellisessä kisassa Isossa-Britanniassa Bottas jäi ensimmäistä kertaa kauden aikana ilman pisteitä. Mercedeksen kakkoskuljettaja oli kisassa pitkään toisena, mutta rengasrikko pudotti hänet lopulta sijalle 11.

Toistaiseksi Mercedes ei ole vielä ilmoittanut jatkosopimuksesta Lewis Hamiltonin kanssa, jonka sopimus on tallin kanssa katkolla.

Juttua täydennetty klo 15.00: lisätty Bottaksen kommentti sekä täydennetty tietoja edellisestä ja kuluneesta kaudesta.

Juttua täydennetty klo 15.30: lisätty Wolffin kommentit sekä muokattu otsikkoa.

Lue myös:

F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli syyttää kisaolosuhteita Silverstonen rengasrikoista

Onko Valtteri Bottaksen tulevaisuus ratkeamassa? Tallipomo vihjasi jatkosopimuksesta – "Avioliittomme on jatkumassa"

Oliko Kimi Räikkönen osallinen Mercedes-tähtien poikkeuksellisiin rengasrikkoihin? Asiantuntija pitää merkittävimpänä syynä erikoista kisakalenteria

Valtteri Bottaksen mestaruushaaveille kova kolaus – asiantuntija uskoo silti, että jatkosopimus on jo allekirjoitettu: "Harmonia on erittäin hyvä"

Suosittelemme sinulle