Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kotijoukkueet vahvoilla Superpesiksessä, Juvalla jälleen kiteeläisjuhlat

Superpesiksen alkukauden suurin yllättäjä Kiteen Pallo löysi pienen suvantovaiheen jälkeen kolmen pisteen sumaan.

Kiteen Tommi Päivinen kuvassa
Kiteen Tommi Päivinen kuvassa Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Toinen täysi peräkkäinen pistepotti irtosi KiPan Juvalle viemästä kotiottelusta Imatran Pallo-Veikkojen kustannuksella 2–0 (8-0, 2-1). KiPa on pelannut Juvalla kuutena kesänä peräkkäin yhden kotiottelun ja voittanut ne kaikki.

– IPV oli heikko. Kun on loukkaantumisia ja peli ei oikein pyörähdä oikeasta kohdasta, voi käydä noin. Saimme kerrankin sellaisen alun, että vastustajalle tuli paniikki, iloitsi KiPan imatralainen pelinjohtaja Petri Tuuva.

Avausjakso ratkesi jo KiPan toiseen lyöjään, kun Tommi Päivisen maissa mennyt vaihtolyönti hukkui vieraiden molemmilta koppareilta ja pyöri naurettavan helposti maisemiin keskeltä kenttää kunnarin (1+1) arvoisesti. KiPa kierrätti avaavaan sisävuoroon 18 lyöjällä seitsemän kolmostilannetta sataprosenttisella kotiutusteholla. Molemmat sisävuoron palotkin tulivat viimeisen lyönnin mennessä laittomaksi.

Toisella jaksolla KiPan tarkka ulkopeli riitti täyteen pistepottiin, kun Valentin Ikonen löi johtojuoksun ja Jesse Eskelinen tuplasi johdon harhaheitolla tuomallaan juoksulla.

KiPan palkitut olivat polttaja Päivinen (6 kärkilyöntiä/10 yritystä) ja lukkari Ville Liukku (3/6).

Vain yhden pisteen neljästä viime ottelustaan saalistaneesta IPV:stä erottuivat ensimmäisen läpilyönnin jälkeen otteitaan terästänyt koppari Teemu Nurmio (7/8) ja ykkösvahti Sami Partanen (5/9).

Tahkon Harjuvaara ja Nikkanen hurjina

Hyvinkään Tahko otti todella arvokkaan voiton taistelussa pudotuspelipaikoista. Pihkalassa nähtiin kotivoitto Seinäjoen Jymy-Jusseista 1–0 (6-6, 4-1).

Avausjaksolla Tahko epäonnistui vain yhdessä kotiutusyrityksessä. Kolme juoksua ennen taukoa lyönyt jokeri Juha Korhonen ja tasoitusjuoksun iskenyt Jere Harjuvaara nostivat Tahkon tasalukemiin viimeisen vuoroparin avaavalla.

Harjuvaara löi toisella jaksolla kaksi juoksua lisää saaden hyvää tukea sekä kotiuttaneelta että juoksun tuoneelta Teemu Nikkaselta.

Tahkon terävimmät olivat kolmen kotiutuksen jokeri Harjuvaara (5/8) ja mailan varressa mitä tahansa tekevä koppari Nikkanen (9/9).

Vasta toista kertaa vieraissa pisteettä jääneestä Jusseista erottuivat 1+2 juoksua lyönyt ykkösvahti Atte Kontio (7/11) ja kaksi juoksua tuonut vaihtajajokeri Ville Viita (7/9).

Jymy hyydytti PattUn kolmannenkin kerran

Sotkamon Jymy jatkaa piikkipaikalla voitettuaan Pattijoen Urheilijat jo kauden kolmannen kerran. Kainuulaiset ovat vieneet keskinäisten kohtaamisten pisteet 8-1 voitettuaan torstaina Hiukassa 2–0 (6-1, 1-0). PattU aloitti kauden neljällä vierasvoitolla, mutta raahelaiset ovat hävinneet neljä sen jälkeistä matkaotteluaan.

Avausjakson kolmen juoksun miehet olivat Roope Korhonen lyöjänä ja Joni Rytkönen etenijänä. Tauon jälkeen Jymyllä oli vain kolme kotiutusyritystä, mutta täysi pistepotti varmistui Lauri Rönkön kotiutettua Aatu Saastamoisen.

Jymyn sankarit olivat tyhjän kentän kunnarin iskenyt kärkietenijä Niilo Piiponniemi (10/11) ja viidesti kotiutuspaikkaan päässyt Roope Korhonen (8/11).

PattUn pirteimmät olivat vaihtaja Timo Kallio (6/10) ja sieppari Harri Kolehmainen (1/6).

Suosittelemme sinulle