Hyppää sisältöön

Asemies piti kuutta panttivankia pankissa Ranskassa – antautui lopulta poliisille

Epäillyllä tiedetään olevan mielenterveyden ongelmia sekä aiempia rikkeitä aseiden kanssa.

Poliisin erikoisjoukkoja kadulla panttivankitilanteen päätyttyä pankissa Le Havressa torstaina. Kuva: Sameer Al-Doumy / AFP

Aseistautunut mies piti kuutta ihmistä panttivankinaan pankissa usean tunnin ajan Le Havren kaupungissa pohjoisessa Ranskassa torstaina.

Panttivangit pääsivät vapaaksi vahingoittumattomina ja asemies antautui poliisin erikoisjoukoille kuusi tuntia kestäneen välikohtauksen jälkeen. Ennen antautumistaan hän oli jo vapauttanut viisi panttivangeista.

Poliisin mukaan 34-vuotias aseistautunut mies meni sisälle pankkiin iltapäivällä ennen kello kuutta Suomen aikaa. Mies oli väittänyt, että hänellä oli laukussaan räjähteitä.

Viranomaislähteiden mukaan epäilty oli poliisille ennestään tuttu ja Ranskan turvallisuuspalvelun tarkkailtavien henkilöiden listalla. Mies oli pyytänyt käyttöönsä skootteria ja pääsyä sosiaalisen mediaan.

– Tiedämme, että hän on radikalisoitunut, ja että hän kärsii vakavista mielenterveyden ongelmista, SGP Unite -poliisiliiton johtaja Yves Lefebvre sanoo.

Viranomaislähteiden mukaan miehellä oli ihmisten sieppaamiseen ja tuliaseisiin liittyviä aiempia rikkeitä.

Suosittelemme sinulle