Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Loviisa-lotjan nosto törmäsi Anttolassa uusiin hankaluuksiin, mutta lauantaina alus alkoi jo nousta pohjasta

Anttolan satamaan uponneen asuntolotja Loviisan nostoa on jatkettu lauantaiaamuna järeämmällä pumppauskalustolla.

asuntolotjan pelastusoperaatio Anttolan satamassa
Loviisa-lotjan nostotyöt ovat jatkuneet Anttolassa lauantaina aurinkoisessa säässä. Kuva: Anu Korpikallio
Virpi Kotilainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Anttolan satamassa Mikkelissä aloitettiin perinteikkään asuntolotja Loviisan pelastusoperaatio perjantaina. Lotjan omistavan perikunnan edustaja Anu Korpikallio kertoo Ylelle, että työt jouduttiin keskeyttämään illalla.

Nostourakkaan jouduttiin hankkimaan isompia pumppuja ja letkuja. Pumppujen avulla lotjaa tyhjennetään vedestä, jotta se nousisi pinnalle ja pysyisi siellä.

– Lotjan yläkantta ei saatu riittävän tiiviiksi, joten sinne piti hankkia lisää tiivistekangasta. Samalla lisättiin pumpputehoja, Korpikallio toteaa.

Nostourakkaa jatkettiin lauantaiaamuna. Iltapäivään mennessä uurastus oli jo tuottanut tulosta, sillä Loviisa alkoi hitaasti ujuttautua kohti pintaa. Kello 14:n aikoihin lotja oli kohonnut pohjasta jo 30 senttiä.

Asuntolotjan nostotyössä apuna on ollut kolme pumppua. Lauantain mittaan lisävoimia ja neljäs pumppu on saatu paikalle Anttolan VPK:lta.

Loviisa upposi venepaikalleen Anttolan satamaan heinäkuun lopulla. Perikunnan päämääränä on saada Loviisa telakalle ja kunnostettavaksi.

– Ilman muuta se kunnostetaan. Meillä oli muutenkin aikeena viedä se telakalle ja aloittaa korjaustyöt, Anu Korpikallio vahvistaa.

Yli 80-vuotiaan lotjan remontti tehdään yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Suosittelemme