Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Satojen tuhansien eurojen sakot ja MM-pisteiden menetys eivät riitä – Ferrari, McLaren ja Renault aikovat valittaa F1:n kohutallin rangaistuksesta

F1-talli Racing Point sai eilen rangaistuksen Kansainväliseltä autoliitolta, mutta muiden tallien mielestä tuomio ei ollut riittävän ankara.

Nico Hülkenberg ajaa Racing Pointin F1-autoa.
Racing Point -tallin autot ovat keränneet paljon huomiota tällä kaudella. Kuva: Ben Stansall/Getty Images
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

F1-kauden kohutalli Racing Point sai eilen rangaistuksen sääntöjen vastaisen auton käytöstä toisessa Itävallan osakilpailussa. Kansainvälisen autoliiton eli FIAn antama rangaistus oli 400 000 euron sakot ja 15 pisteen menetys valmistajien MM-sarjassa.

Asia otettiin käsittelyyn Renault'n tekemän protestin pohjalta, mutta talli on tehnyt selväksi, että aikoo valittaa päätöksestä. Eivätkä ranskalaiset ole yksin: myös McLaren ja Ferrari ovat tyytymättömiä.

– Olemme ilmoittaneet, että aiomme valittaa FIAn päätöksestä Racing Pointin asiassa, Ferrarin tiedottaja kertoi F1:n nettisivujen mukaan.

McLaren ja Renault ovat vahvistaneet aikeensa samalle lähteelle.

Valituksen ytimessä on Racing Pointin malli rakentaa autonsa tälle kaudelle ja varsinkin jarrujen jäähdytysjärjestelmä. Racing Point on avoimesti myöntänyt kopioneensa oman autonsa Merdedeksen aiemmasta mallista valokuvien avulla.

Tällä kaudella jäähdytinjärjestelmä olisi sääntöjen mukaan pitänyt suunnitella itse, kuten muutkin osat. Renault'n mukaan järjestelmä on niin samanlainen Mercedeksen kanssa, ettei se ole mahdollista vain valokuvien perusteella. Toisin sanoen tietoa olisi vaihdettu suoraan.

Racing Pointilla on 24 tuntia aikaa valittaa FIAn päätöksestä. Tallia vastaan on tehty protestit Itävallan, Unkarin ja viime viikonlopun Ison-Britannian osakilpailuista ja ne ovat edelleen voimassa.

Englannissa, Silverstonen radalla ajetaan tänään 70-vuotisjuhlakilpailun aika-ajot.

Lue myös:

FIA antoi ensimmäisen päätöksensä Renault'n protesteista: Racing Pointille 400 000 euron sakot, 15 MM-pisteen menetys ja nuhteet kopioauton käytöstä

Mercedes hallitsi harjoituksia Silverstonen radalla: "Säädöt olivat ehdottomasti parempia kuin viime viikonloppuna"

Suosittelemme sinulle