Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kaksi venettä törmäsi venetapahtuman yhteydessä Hangon Itäsataman edustalla – yksi kuoli, OTKES käynnistää alustavan tutkinnan

Poliisi tutkii onnettomuuteen johtaneita syitä.

Kaksi venettä törmäsi venekisan yhteydessä Hangon Itäsataman edustalla
Jaana Hevonoja,
Matti Konttinen,
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Yksi henkilö kuoli ja yksi ihminen loukkaantui lauantaina Hangossa tapahtuneessa kahden veneen yhteentörmäyksessä, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Onnettomuus tapahtui merellä Hangon Itäsataman edustalla. Onnettomuuden sattuessa Hangon edustan merialueella oli käynnissä Poker run-veneilytapahtuma ja alueella oli tapahtumaan osallistuneiden veneiden lisäksi runsaasti muuta huviveneliikennettä.

Onnettomuuden osapuolina oli tapahtumaan osallistunut vene, jossa oli yksi henkilö ja huvivene, jossa oli neljä henkeä. Turmassa loukkaantunut ja kuollut olivat huviveneestä.

Onnettomuudessa loukkaantunut henkilö on sairaalahoidossa.

Meripelastustoimia johti Suomenlahden merivartioston meripelastuslohkokeskus. Pelastustoimiin osallistui lukuisia yksiköitä Suomenlahden merivartiostosta, pelastuslaitokselta, poliisista sekä vapaaehtoisesta meripelastusseurasta. Lisäksi tehtävään hälytettiin lääkärihelikopteri sekä Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri.

OTKES selvittää turmaa

Poliisi tutkii onnettomuuteen johtaneita syitä. Tutkinta on alkuvaiheessa, ja rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

Myös Onnettomuustutkintakeskus (OTKES) on käynnistänyt alustavan tutkinnan veneturmasta. Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo Ylelle, että OTKES selvittää veneturman tapahtumat yksityiskohtaisesti.

– Keskeinen asia alkuselvittelyissä on se, että kuka ajoi ja mitenkin. Siitä tämä lähtee purkautumaan.

Nurmen mukaan OTKES selvittää myös sitä, miten tapahtuman järjestäjä on ohjeistanut yleisön sijoittumista tapahtuma-alueella. Nurmen mukaan vastaavanlaisia onnettomuuksia on sattunut aiemmin ainakin autourheilutapahtumissa.

Nurmen mukaan turmassa osallisena olleella, tapahtumaan liittyvällä veneellä oli ollut kova nopeus.

Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää aikaisintaan maanantaina.

Suosittelemme sinulle