Hyppää sisältöön

Tuoko sunnuntai huipputuloksia? Seuraa kamppailua yleisurheilun Suomen mestaruuksista Ylen kanavilla

Yle välittää Turun Kalevan kisat perjantaista sunnuntaihin. Yleisurheilun superviikko huipentuu kotimaan parhaiden kohtaamiseen.

Krista Tervo
Krista Tervo on parannellut moukarin SE-lukemia jo kahdesti. Kuva: Rinna Härkönen / Yle
Jaakko Parkkinen

Yleisurheilun superviikko huipentuu viikonvaihteessa, kun Suomen mestaruuksista kamppaillaan Turussa järjestettävissä Kalevan kisoissa.

Yle Urheilu on mukana perjantaista sunnuntaihin, jolloin nähdään kaikki loppukilpailut miesten 10 000 metriä ja naisten 5 000 metriä sekä miesten 20 ja naisten 10 kilometrin ratakävelyjä lukuun ottamatta.

Perjantaina lähetys käynnistyy Yle TV2:ssa 17.50 ja Yle Puheella kello 17.45.

Kisapäivän varmoja katseenvangitsijoita ovat naisten moukari ja 100 metrin aidat. Krista Tervo on parannellut kauden aikana moukarin Suomen ennätystä jo kahteen otteeseen ja 17-vuotias Silja Kosonen puolestaan on väläytellyt huimaa potentiaalia.

Annimari Korte on juossut läpi kauden kovaa, mutta pystyvätkö Nooralotta Neziri tai Reetta Hurske vastaamaan vauhtiin Turun perjantai-illassa?

Lauantaina kisapäivä käynnistyy Yle TV2:ssa kello 17.45 ja Yle Puheella kello 17.15.

Hurjaa tuloskuntoa osoittanut Aaron Kangas pääsee moukaririnkiin puoli kahdeksan aikoihin ja illan päätteeksi kamppaillaan Suomen nopeimman naisen ja miehen titteleistä. Samuli Samuelssonin juoksu on kulkenut kesän mittaan lupaavasti, eikä Tommi Hartosen Suomen ennätyksen hätyyttelykään ole mahdotonta huippusuorituksella.

Päätöspäivänä eli sunnuntaina lähetys Turusta alkaa Yle TV2:ssa kello 14.45 ja Yle Puheelta kello 14.40.

Etukäteen suurin huomio kohdistuu kolmiloikkapaikalle ja Kristiina Mäkelään, joka on kisannut alkukesästä säästeliäästi. Mikäli Topi Raitanen on kisassa Timanttiliigan matkan jäljiltä mukana, hän on miesten 3000 metrin esteissä suosikki. Päivän viimeisessä lajissa, miesten 200 metrillä odotellaan Samuel Purolan, Viljami Kaasalaisen ja Samuli Samuelssonin kohtaamista.

Sunnuntaina huipentuu myös naisten seitsenottelu, jossa Maria Huntington jahtaa Satu Ruotsalaisen Suomen ennätystä.

Lue myös:

Paavo Nurmen kisoissa juhlivat ulkomaalaiset – asiantuntija odotti Suomen pika-aitureilta parempaa: "Menikö vähän yliyrittämisen puolelle?"

Kävelijä Veli-Matti Partaselle takaisku kalkkiviivoilla – takareisivaiva estää osallistumisen Kalevan kisoihin

Krista Tervo otti pari vuotta sitten riskin ja viskoo nyt huipputuloksia – ennätysvirettä hiottiin läpi talven ulkokentällä, josta löytyy Tervon salainen ase

Kymmenottelija Elmo Savola oli alkukesästä huippukunnossa, mutta lähentäjävaiva estää osallistumisen Kalevan kisoihin: "Totta kai raivostuttaa"

Katso tallenne: Aaron Kangas viskasi maailmantilaston toiselle sijalle – Korte jäi viisi sadasosaa Suomen ennätyksestä

Suosittelemme sinulle