Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Mies kuoli ajettuaan mönkijällä tien yli vedettyyn ketjupuomiin Kaustisella

Poliisi tutkii, onko tien sulkeneella henkilöllä tai yhtymällä jonkinlaista vastuuta asiassa.

Kaustisen taajaman liikennemerkki valtatie 13 :lla.
Onnettomuudessa menehtyi kaustislainen mies. Kuva: Juha Kemppainen / Yle
Sari Vähäsarja
Avaa Yle-sovelluksessa

1980-luvulla syntynyt kaustislainen mies kuoli perjantaina ajettuaan mönkijällä ketjupuomiin eli tien yli vedettyyn kettinkiin turvetyömaalla Kaustisella. Asiasta kertoi ensin Keskipohjanmaa-lehti.

Turvetyömaalle johtavalla tiellä on ensin varoitustaulu, joka kertoo, että alueella on asiaton oleskelu kielletty ja kameravalvonta.

Kuljettaja oli kuitenkin ajanut eteenpäin ja törmännyt kettinkiin. Mönkijä oli jatkanut matkaansa vielä parikymmentä metriä.

Poliisi selvittää nyt, millaisesta tiestä on kyse ja onko tien sulkeneella vastuuta asiassa. Tutkinnanjohtaja Anders Åforsin mukaan on liian aikaista sanoa, onko syytä epäillä ketään rikoksesta.

Pitkät jarrutusjäljet viittaavat siihen, että kuljettaja olisi huomannut kettingin, mutta ei olisi ehtinyt pysähtyä ajoissa. Åforsin mukaan näyttää alustavasti siltä, että vauhti on ollut kova. Onnettomuustutkijalautakunta tutkii mönkijän.

Miehen löysi sattumalta turvetyömaalle tullut henkilö. Onnettomuuden arvellaan tapahtuneen perjantaina kello 13:n ja 19.30:n välillä.

Suosittelemme sinulle