Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Camilla Richardssonia ei nähdä Kalevan kisoissa, vaan kausi on nyt paketissa – "Tässä ei ole kyse mistään vakavammasta"

Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson aloittaa tauon jälkeen valmistautumisen seuraavaan kauteen.

Camilla Richardsson
Camilla Richardsson ei puolusta 3 000 metrin esteiden mestaruuttaan Turussa. Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Camilla Richardsson, 26, joutuu jättämään loppukauden kilpailut väliin. Selkä- ja takareisivaivat ovat kiusanneet Richardssonin harjoittelua sen verran paljon, että hän päätti aloittaa keskittymisen jo ensi kauteen.

– Pidän nyt lyhyen loman ja aloitan sen jälkeen kuntouttavat treenit ja peruskuntoharjoittelun. Se tietysti harmittaa, että jouduin tällaisen päätöksen tekemään, olin kuitenkin harjoittelut hyvin tätä kautta varten, Richardsson sanoi Urheiluliiton nettisivuilla ja kertoi ongelmien alkaneen jo noin neljä kuukautta sitten.

– Tässä ei ole kyse mistään vakavammasta. Olen pystynyt juoksemaan koko ajan, mutta oireilua on kestänyt niin kauan, että oli parempi tehdä tällainen päätös. Voi olla, että juoksen joskus myöhemmin syksyllä jonkun katukisan.

Richardssonia ei siis nähdä ensi viikonloppuna Turun Kalevan kisoissa. Vasa IS:n väreissä juokseva Richardsson on voittanut 3 000 metrin esteiden mestaruuden kolme kertaa perättäin ja lisäksi 10 000 metrin mestaruuden vuonna 2016.

Tämän kauden aikana Richardsson on juossut 5 000 metriä aikaan 16.20,87 ja 1 500 metriä aikaan 4.31,81. Hän juoksi jo talvella Arabiemiraateissa uuden puolimaratonin ennätyksensä 1.12.46.

Lue myös:

Richardsson ja Kiekara rikkoivat puolimaratonin EM-rajan

Suomalainen juoksijalupaus lähti Yhdysvaltoihin ja viidessä vuodessa itsetunto romahti – radikaalin ratkaisun tehnyt Minttu Hukka tähtää nyt olympialaisiin uudessa lajissa

Suosittelemme sinulle