Hyppää sisältöön

KPV:n aamutreeneistä nousi kohu – nyt seura oikoo huhuja rasistiseksi väitetystä harjoituksesta

Seuran pääomistaja Matti Laitinen sekä päävalmentaja Miika Juntunen kiistävät, että kentällä olisi pelattu Kuka pelkää mustaa miestä -hippaleikkiä.

KPV:n valmentaja Miika Juntunen Kuva: Yle / Samu Lehtonen
Iina Kluukeri

Jalkapallon Ykkösessä pelaavan Kokkolan Pallo-Veikkojen rasistiseksi väitetystä harjoituksesta on noussut kohu.

Sosiaalisessa mediassa levisi tiistaina huhu, jonka mukaan uusi päävalmentaja Miika Juntunen olisi vetänyt harjoituksissa Kuka pelkää mustaa miestä -hippaleikkiä.

Ensimmäisenä kiinniottajana harjoituksessa oli ghanalainen Abu Sanunu.

Nyt KPV oikoo huhuja väitetystä rasistisesta harjoitusmetodista. Seura kertoo nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että harjoitetta ei kutsuttu rasistisella nimityksellä ja KPV:llä on nollatoleranssi rasismiin. Seuran pääomistajan Matti Laitisen mukaan tilanne on käyty läpi pelaajien kanssa ja oli täysin sattumaa, että ghanalaispelaaja aloitti harjoitteen.

Myös päävalmentaja Juntunen on samoilla linjoilla. Hänen mukaan tilanteessa harjoiteltiin muotopelaamista eli ihan normaalia joukkueen harjoittamista. Sitä tehdään, että joukkue saadaan paremmin toimimaan yhdessä.

– Emme leikkineet hippaa. Panin nopeimman kaverin joukkueesta aloittajaksi, että hän saisi jonkun kiinni, selventää Juntunen seuran nettisivuilla.

Juntusen mukaan harjoitusta olivat aloittamassa sekä tumma- että valkoihoinen.

Helsingin Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) joukkueen keskuudessa lämmittelyharjoitusta kuitenkin kummasteltiin jälkeenpäin. Ihmetystä aiheutti lehden mukaan etenkin se, että kiinniottajana oli tummaihoinen pelaaja.

Miika Juntunen otti valmennusvastuun KPV:ssä elokuun alussa, kun seurajohto oli antanut potkut päävalmentaja Jani Uotiselle.

Juri Kinnunen purki sopimuksensa

KPV kertoi myös tiistaina, että seura ja laitapuolustaja Juri Kinnunen olivat purkaneet pelaajasopimuksensa yhteisymmärryksessä. Sopimus purettiin Kinnusen aloitteesta, kumpikaan osapuoli ei ole tarkemmin eritelleet syitä tähän.

KPV kuitenkin halusi oikoa somessa levinneitä huhuja, seuran mukaan tiistain aamuharjoitus ja Kinnusen lähtö seurasta eivät liittyneen toisiinsa.

Juri Kinnunen liittyi KPV:n riveihin syksyllä 2018 Veikkausliigakarsintojen päätteeksi kun Kinnusen silloin edustama TPS putosi Ykköseen. Kinnunen on ollut vakiopelaaja KPV:n avauskokoonpanossa.

TPS kertoi tiistai-iltana, että 30-vuotias puolustaja palaa turkulaisten riveihin.

Lue myös:

KPV vaihtoi Jani Uotisen Miika Juntuseen

Suosittelemme sinulle