Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Manse PP palasi voittokantaan, Pesäkarhut nousi sarjakärkeen – Pesä Ysien konkarille upea rajapyykki

Manse PP:n Henna Suominen löi joukkueelleen yhteensä kolme jouksua. Siilinjärvellä Pesä Ysien Sarita Heikkinen puolestaan rikkoi 1400 kärkilyönnin rajapyykin.

manse pp
Manse PP vankisti asemiaan naisten Superpesiksen kolmannella sijalla. Kuva: Tomi Hänninen
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime sunnuntaina ensimmäistä kertaa liki kahteen kuukauteen hävinnyt Manse PP palasi voittokantaan naisten Superpesiksessä keskiviikkona, kun Hyvinkään Tahko taipui supervuoroparissa 2–1 (0–1, 4–3, 4–0)-lukemin.

Ensimmäinen jakso oli sisäpelin osalta nihkeää molemmilla joukkuella, ja Tahko voittikin jakson ainoastaan harhaheiton turvin, kun Manse PP:n polttoheitto lipsahti ohi kolmospesästä. Toisella jaksolla vierailijat kuitenkin saivat sisäpelinsä auki ja voittivat jakson juoksuin 4–3, kun lyöjätilaston kolmantena oleva Henna Suominen löi tamperelaisille kaksi juoksua.

Suominen löi kumuramallisella lyönnillään tärkeän avausjuoksun myös supervuoroparissa, minkä jälkeen Emma Sallinen, Aurora Frantsila ja Virpi Hukka lisäsivät tamperelaisten johdon 4–0:aan. Tahko ei saanut tasoittavalla vuorolla kiriä aikaan, joten Manse PP sai tuulettaa voittoa ja varmistella asemiaan runkosarjan kolmannella sijalla.

Pesäkarhut nousi sarjakärkeen

Illan toinen mielenkiintoinen kamppailu käytiin Seinäjoella, kun Porin Pesäkarhut nousi sarjakärkeen 2–1 (1–3, 2–0, 5–2)-voitollaan. Supervuoroparissa ottelun ratkaisijaksi nousi kakkospuolelta läpi lyönyt Pinja Arbelius (1+2).

Tasoittavalla vuorollaan Seinäjoen Maila-Jussit pääsivät Anu Kiviharjun ja Maria Sveholmin lyönneillä kolmen juoksun päähän, mutta tämän jälkeen porilaiset eivät enää antautuneet.

Siilinjärven Pesiksen ja Lappeenrannan Pesä Ysien välisessä ottelussa rikottiin puolestaan rajapyykki, kun Sarita Heikkisestä tuli kaikkien aikojen 27:s 1400 kärkilyönnin rajan rikkonut pelaaja.

17 kauden ajan Superpesistä tahkonnut Heikkinen on pelannut kaikkiaan 372 runkosarjaottelua, joissa hän on lyönyt 4 kunnaria ja 160 tavallista juoksua.

Ottelu päättyi Pesä Ysien voittoon lukemin 1–0.

Sarita Heikkinen
34-vuotias Sarita Heikkinen rikkoi keskiviikkona yli 1400 kärkilyönnin rajan. Kuva: Tomi Hänninen

Lue myös:

Pesäpallon päähän saanut Haimi näki katsomosta, kun Koplan Lammila otti debyyttivoittonsa viuhka kädessä: "Koitin olla sotkematta poikien peliä"

Pelottavasti pallon päähänsä saanut KPL:n pelinjohtaja pääsi sairaalasta yöksi kotiin: “Ei sitä ajattele, että se on vaarallista, kun osumia ei ole tullut”

"Väärä!" – Yli 20 vuotta raitapaitaan pukeutunut Ossi Muurainen valvoo kotipesää tyynesti haukansilmällään, ja tekee tiistaina historiaa tuttu kaveri rinnallaan

Vuosien suunnitelma toteutui viimein – Sallisen kunnianhimoiset siskokset tähdittävät nyt yhdessä Superpesiksen mestarikandidaattia: "On meillä jonkinlainen yhteys"

Suosittelemme sinulle