Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Korona otti ensimmäisen niskalenkin – jalkapallon Mestarien liigassa luovutusvoitto

Drita joutuu luopumaan taipaleestaan Mestarien liigan karsinnoissa.

drita
Dritan joukkue on koronavirustapausten takia karanteenissa Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kosovolainen jalkapallojoukkue Drita on ensimmäinen joukkue, joka joutuu luopumaan taipaleestaan miesten Mestarien liigan karsinnoissa koronaviruksen takia. Euroopan jalkapalloliitto Uefa tiedotti keskiviikkona, että Dritan joukkue on koronavirustapausten takia karanteenissa ja joutuu luovuttamaan ottelunsa pohjoisirlantilaista Linfieldiä vastaan.

Dritan joukkueessa todettiin kaksi positiivista koronavirustartuntaa. Tiistain ottelu Sveitsin Nyonissa peruttiin vain tuntia ennen aloituspotkua, kun toinen tartuntatapaus varmistui.

Uefan sääntöjen mukaan joukkueella pitää olla vähintään 13 pelaajaa, jotka ovat pelikelpoisia. Uefa pyrkii tapauskohtaisesti järjestämään uuden ajankohdan perutulle ottelulle, mutta Uefalla on oikeus määrätä 3–0-luovutusvoitto toiselle joukkueelle, mikäli ottelua ei voida pelata turnausaikataulun puitteissa.

Lue myös:

Mestarien liigan puolivälierään valmistautuvan Atletico Madridin matkustusaikataulut muuttuvat – kahdella pelaajalla todettu koronavirus

KuPS kohtaa Mestarien liigan karsinnassa Norjan mestarijoukkueen, arpa vei kuopiolaiset vieraskentälle – "Tosi laadukas ryhmä"

Suosittelemme sinulle