Hyppää sisältöön

Neymar uskoi PSG:n välieräpaikkaan, vaikka minuutit kävivät vähiin: "Tässä mielentilassa meidät on mahdotonta pudottaa"

Atalantan päävalmentaja Gian Piero Gasperini pitää Kylian Mbappen kentälle tuloa käänteentekevänä hetkenä.

Neymar
PSG:n peli piristyi 60 peliminuutin jälkeen, kun Kylian Mbappe (oik.) tuli vaihdosta kentälle. Myös Neymar pääsi hyvään vauhtiin ottelun lopussa. Kuva: EPA
Emma Hyyppä

Paris Saint-Germainin viime minuuttien nousu 0–1-tappioasemasta 2–1-voittoon jalkapallon Mestarien liigassa oli kauden suurimpia urotekoja.

Brassitähti Neymar ei 90. minuutillakaan ajatellut, että pariisilaisseuran tie välieriin tyssäisi, vaikka piskuinen Atalanta oli kiinni yllätysvoitossa.

– Uskoin voittoon verryttelystä loppuun saakka. Emme luovuttaneet. Kukaan ei voi ottaa minulta pois tätä tahtoa edetä finaaliin. Olemme hieno ryhmä ja perhe, joten tiedämme, että tässä mielentilassa meidät on mahdotonta pudottaa, Neymar iloitsi BBC:lle.

PSG:n päävalmentaja Thomas Tuchel ei ollut yhtä varma suojateistaan varsinaisen peliajan viime hetkillä, kun Mestarien liigan ensikertalainen Atalanta näytti porskuttavan sensaatiomaisesti välieriin.

– Olen realisti, joten ajattelin putoamista, kun tilanne 88:n peliminuutin jälkeen oli 1–0 Atalantalle. Sanoin apuvalmentajille, että jos teemme yhden maalin, voitamme ottelun. Tämän ottelun jälkeen jatkopaikka on ehdottomasti ansaittu, Tuchel sanoi.

Jos Atalanta olisi voittanut kymmenkertaisella budjetilla operoivan PSG:n, olisi se tiennyt kriisiä pariisilaisseuran kulisseissa. Bergamolaisseuran kauden tuhkimotarinan karvas lopetus kuitenkin harmitti päävalmentaja Gian Piero Gasperinia.

– Pääsimme todella, todella lähelle. Näytti jo siltä, että pystymme upeaan saavutukseen. En voi muuta kuin kiittää pelaajiani.

Gasperinin mukaan käänteentekevä hetki nähtiin 60. minuutilla, kun PSG:n Kylian Mbappé korvasi kentällä Pablo Sarabian. Taitavana ja urheilullisena hyökkääjänä tunnettu Mbappe ei ollut aloituskokoonpanossa nilkkavamman vuoksi.

– Mbappén tulo kentälle ja pelaaminen yhdessä Neymarin kanssa muutti PSG:n peliä. Hän antoi energiaa häviämässä olleelle PSG:lle. Hänen panoksensa oli iso asia heidän voittonsa taustalla, Gasperini sanoi.

Lue myös:

PSG:n katastrofitappio muuttui sensaatiovoitoksi Lissabonissa – Atalanta oli lähellä yllätystä

Mestarien liigan puolivälierään valmistautuvan Atletico Madridin matkustusaikataulut muuttuvat – kahdella pelaajalla todettu koronavirus

Atletico Madrid kertoi kahdesta koronatartunnasta – vain neljä päivää ennen Mestarien liigan peliä

Suosittelemme sinulle