Hyppää sisältöön

Keskusta pitää puoluekokouksensa hajautetusti – maakuntamallissa Oulu on keskuspaikka ja puoluepiirit toimivat etäpisteinä

Jos koronaepidemia pahenee, vaihtoehtona on vielä kokouksen lykkääminen.

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan maakuntamallisesta puoluekokouksesta päätettiin terveysnäkökohtien takia. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Keskustapuolue pitää syyskuun puoluekokouksensa hajautetusti "maakuntamallilla".

Keskustan puoluehallitus päätti torstaina, että kokous pidetään siten, että jokaisessa puoluepiirissä on oma kokouksensa, josta ollaan yhteydessä Oulun "keskuskokoukseen" kaksisuuntaisilla yhteyksillä. Piirejä voidaan myös yhdistää, jos vaalisalaisuuden varmistaminen niin vaatii.

Keskustan puoluejohtajan Katri Kulmunin mukaan maakuntamalliin päädyttiin, kun keskustan kenttäväeltä alkoi tulla huolestuneita kyselyjä kokousjärjestelyistä koronaepidemian kiihtyessä.

– Vahva suosituksemme on, että ihmiset osallistuvat omasta kotimaakunnastaan eivätkä matkusta Ouluun, Kulmuni kertoi asiasta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Keskustan puoluehallituksella oli torstaisessa kokouksessaan esillä myös muita vaihtoehtoja: kokous tavanomaisesti Oulussa, nyt käytettävä maakuntamalli, täysin etäyhteyksin kotoa käsin toteutettava kokous tai lopulta koko puoluekokouksen lykkääminen.

Keskustan puoluekokous pidetään 4.–6. syyskuuta jokaisessa puoluepiirissä ja keskuspaikkana on siis Oulu.

Suosittelemme sinulle