Hyppää sisältöön

Osallistumistaan jahkaillut Novak Djokovic nähdään US Openissa – Kontinen vahvisti poisjäännin

Esimerkiksi Henri Kontinen ja Rafael Nadal ovat jättäneet turnauksen väliin koronaviruksen vuoksi.

Novak Djokovic näyttää yleisölle peukkua.
Novak Djokovic on päättänyt osallistua US Openiin. Kuva: Getty Images
Simo Arkko

Miestenniksen ykköspelaaja Novak Djokovic osallistuu Yhdysvalloissa pelattavaan US Openiin, serbialainen kertoo Twitterissä. Grand slam-turnauksen on tarkoitus alkaa 31. elokuuta New Yorkissa.

– Olen iloinen voidessani vahvistaa, että osallistun Cincinnatin Masters-turnaukseen ja US Openiin tänä vuonna. Päätös ei ollut helppo, mutta kilpaileminen saa minut todella innostuneeksi, Djokovic kirjoitti.

Djokovicikista poiketen suomalaistähti Henri Kontinen ei aio osallistua US Openiin koronavirustilanteen vuoksi. Suomalaispelaaja kommentoi asiaa Tennisliiton nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

– Vallitsevan tilanteen johdosta olen päättänyt, etten matkusta Yhdysvaltoihin. Toivottavasti tilanne paranee ja sen myötä tarkoitukseni olisi aloittaa kausi Euroopassa, Kontinen sanoi.

Myöskään 19 kertaa urallaan kaksinpelin grand slam -mestaruutta juhlinutta Rafael Nadalia ei nähdä New Yorkissa, joten hän ei myöskään puolusta US Openin mestaruutta. Nadal ei halua osallistua turnaukseen, sillä koronaviruksen tilanne on maailmanlaajuisesti "erittäin hankala".

Lisäksi naisten maailmanlistan ykkönen Ashleigh Barty on ilmoittanut vetäytyvänsä US Openista koronaviruksen vuoksi.

Lue myös:

Henri Kontisen nelinpelipari hyppäsi moninkertaisen Grand Slam -voittajan kelkkaan – miten käy kohta alkavan US Openin?

Huippuluokan pelaajan kanssa Helsingissä harjoitteleva Emil Ruusuvuori ei pelkää US Openiin lähtöä – "Kun valmentaja kysyi haluatko lähteä, ei tarvinnut hetkeäkään miettiä"

Suosittelemme sinulle