Hyppää sisältöön

Tuplamestaruutta jahtaava Sara Kuivisto olisi halunnut juosta myös 400 metrillä, mutta hävisi vedon valmentajalleen: "Hän pisti porkkanan"

Sara Kuivisto oli jo ilmoittautunut 400 metrille, mutta hän ei saanut valmentajaltaan lupaa osallistua kilpailuun.

Kuva: Tomi Hänninen

Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto on tänäkin vuonna suurin suosikki, kun Turussa juostaan naisten 800 ja 1500 metrin Suomen mestaruuksista.

Kuivisto lähtee hakemaan Kalevan kisoista jälleen tuplamestaruutta. 1500 metrille Kuivistolla ei ole kuitenkaan valtavia odotuksia, sillä vaikka Kaisa Tyni juoksikin elokuun alussa ennätyksensä 4.25,40, ei hänestä ole todennäköisesti loppukirivastusta Kuivistolle.

– En lataile siihen mitään, valitettavasti. Tuskin juostaan mitään huippuaikoja. Ei ole valtavia odotuksia, mennään juoksemaan ja nauttimaan Kuivisto kuittaa matkan Yle Urheilulle.

800 metrillä on Kuiviston mukaan kuitenkin helpompi juosta yksin aikaa vastaan. Hän on joutunut taivaltamaan matkaa tällä kaudella useita kertoja yksin, joten se on myös alkanut luonnistua.

– Laitoin itselleni tavoitteen, että pystyisin juoksemaan ennätykseni (2.01,85) omallakin vedolla. 2.01 alkava on mahdollinen, Kuivisto sanoo.

Kuivisto kilpaili edellisen kerran tämän viikon tiistaina Paavo Nurmen kisoissa, jolloin hän pinkoi 800 metrillä ajan 2.03,13. Hän ei kuitenkaan koe viikonlopun savottaa sen suurempana urakkana. Kuivisto olisi päinvastoin halunnut juosta myös 400 metrillä, mutta hävisi vedon valmentajaansa vastaan.

– Olin ilmoitettu 400 metrillä ja olisin halunnut sen juosta. Valmentaja pisti porkkanan, että jos olisin tiistaina juossut Suomen ennätyksen, olisin saanut luvan juosta nelkun, mutta sitä ei tapahtunut. Vähän harmittaa, Kuivisto sanoo hymyillen.

Kuivisto on ollut jo pidemmän aikaa lajinsa ykkösnainen, sillä hän on voittanut 1500 metrillä kolme ja 800 metrillä neljä SM-kultaa peräkkäin.

– Kyllä sitä tietysti toivoisi jännitystunnelmaa. Kristiina (Mäki) on sitä 1500 metrillä tarjonnut, joten kyllä nyt on tietenkin vähän haikea fiilis, ettei saa jännitystä tänä vuonna, mutta mennään nautiskelemaan. Nämä ovat kuitenkin Kalevan kisat ja arvostan niitä todella paljon, Kuivisto päättää.

Lue myös:

Annimari Korte kävi magneettikuvissa ja löysi syyn tiistain ongelmille – SE-nainen uskoo 12,8-alkuisen riittävän SM-kultaan: "Se ei riitä itselleni"

Yle Urheilu seurasi hetki hetkeltä: Annemari Kiekaralle Suomen mestaruus 11 vuoden tauon jälkeen

Suosittelemme sinulle