Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Naisten koripallomaajoukkueen Holopainen jatkaa ulkomaiden kierrostaan Islannissa

Annika Holopainen on pelannut viimeksi Ranskan 2. liigassa Reimsissä.

Annika Holopainen
Annika Holopainen on pelannut naisten koripallomaajoukkueessa 36 ottelua. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten koripallomaajoukkueessa 36 ottelua pelannut Annika Holopainen siirtyy islantilaisen KR Reykjavikin riveihin. Holopainen on ammattilaisuransa aikana pelannut aiemmin Saksan ja Puolan pääsarjoissa sekä viime kauden Ranskan 2. liigassa.

Ranskassa 27-vuotias Holopainen edusti Reimsiä ja pussitti keskimäärin yhdeksän pistettä ottelussa. Lisäksi hän kahmi keskimäärin neljä levypalloa.

– Sain KR:ltä hyvän tarjouksen melko aikaisessa vaiheessa, ja he ovat olleet perässäni lähes koko kesän. Vaikka kesän mittaan tuli muita vaihtoehtoja, niin koen, että KR oli oikea valinta tällä hetkellä monessa mielessä, Holopainen sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

KR:n naiset ovat voittaneet 14 maansa mestaruutta.

– Päätökseen vaikutti paljon myös Suomessakin aikoinaan valmentanut Fran Garcia, joka on todella kokenut valmentaja ja halusi juuri minut joukkueeseen. Myös Kesäsen Vilma on pelannut Reykjavikissa, ja hän puhui Islannista sekä KR:n organisaatiosta pelkästään hyvää, ulkomailla myös NCAA-kentät kokenut Holopainen avasi.

Lue myös:

Vielä kaksi vuotta sitten Suomi hävisi Latvialle 50 pisteellä, nyt sama maa taipui Susiladiesille kahdesti: "Joukkueella on helpottunut, vapautunut ja iloinen fiilis"

Suomen naisten koripallomaajoukkueelle kauan kaivattu voitto liki kahden vuoden tauon jälkeen

Naisten koripallomaajoukkue nähtiin EM-kisoissa viimeksi yli 30 vuotta sitten, mutta tulevaisuudessa voi jysähtää – "Tullaan menemään kisoihin"

Suosittelemme