Hyppää sisältöön

Annimari Korte aitoi Suomen mestariksi huippuajalla!

Korte juoksi odotetusti naisten pika-aitojen Suomen mestariksi. Nooralotta Neziri oli pettynyt aikaansa.

korte neziri
Annimari Korte juoksi naisten pika-aitojen Suomen mestariksi Kalevan kisoissa ajalla 12,79.

Annimari Korte aitoi uransa ensimmäistä kertaa Suomen mestariksi Kalevan kisojen perjantai-illassa. Mestaruuteen riitti aika 12,79, millä Korte jäi seitsemän sadaosaa omasta Suomen ennätyksestään.

– Totta kai tämä merkkaa paljon. En olisi ennen viime vuotta uskonut, että voisin joskus olla Suomen mestari. Se oli todella kaukainen ajatus, mutta tänä vuonna se oli tietenkin tärkein tavoite, kun ei ollut arvokisoja. Olen todella tyytyväinen, että onnistuin, Korte iloitsi Yle Urheilulle.

SM-hopeaa otti kuusinkertainen Suomen mestari Nooralotta Neziri ajalla 13,01. Pronssia otti Reetta Hurske, joka ei onnistunut uusimaan viime vuoden mestaruuttaan. Hurske jäi sadasosan päähän Neziristä.

Korte myöntää jännittäneensä kilpailua todella paljon. Hän oli toisaalta luottavainen kilpailun suhteen, sillä keskiviikkona otetun kortisonipiikin jälkeen hän ei ole kärsinyt kivuista.

– Koko päivän on ollut hyvä fiilis, kun ei ole ollut mitään kipuja. Uskoin, että kunhan en kompuroi, niin voitan.

– Lähtö oli hidas, mutta halusin ottaa varman päälle, ettei käy mitään. Tänään ei ollut täydellinen juoksu, mutta sillä ei ole mitään väliä.

Korte on tavoitellut tällä kaudella oman Suomen ennätyksensä rikkomista, mikä jäi ainakin toistaiseksi odottamaan tulevia kilpailuja.

– Loput kisat ovat sitten ulkomaille. Tämä oli tällainen puolen kauden päätös. Nyt voi nauttia kisaamisesta ja miettiä aikoja. Ei ole paineita, joten saa juosta ihan rauhassa, Korte tuumasi.

Aika oli Nezirille pettymys

Noora Neziri oli sinänsä tyytyväinen hopeamitaliinsa, mutta aika oli aiturille pettymys.

– Pakko tämän on kelvata, kun se oli vielä noin tiukalla: pieni virhe, niin olisin jäänyt pronssille. Mutta onhan nuo ajat kaukana siitä, mitä lähdin hakemaan, Neziri sanoi Yle Urheilun radiohaastattelussa.

Lotta Haralaa ennen maaliin juossut Reetta Hurkse oli niin ikään iloinen mitalistaan.

– Kyllä se ilahduttaa. Pitää ottaa huomioon, millaisia aikoja olen juossut viimeiseen pariin viikkoon. Toki lähdin kirkkaampaa hakemaan. Toisaalta en voi olla tyytyväinen, mutta kyllä ehkä vähän olen, Hurske puntaroi.

Korte on ollut tällä kaudella vahvassa alle 13 sekunnin kunnossa ja alittanut kyseisen rajan useasti myös vastatuuleen. Kaikkiaan 13 sekunnin alituksia on Kalevan kisojen jälkeen peräti 14 kappaletta sallituissa oloissa.

Korte otti juoksun alun varman päälle. Kuva: Tomi Hänninen
Aiturinaiset onnittelivat toisiaan. Kuva: Tomi Hänninen

Lue myös:

17-vuotias Silja Kosonen juhlii SM-kultaa – Suomen ennätyksen heittänyt Krista Tervo jätettiin tylysti mitaleilta

Annimari Korte kävi magneettikuvissa ja löysi syyn tiistain ongelmille – SE-nainen uskoo 12,8-alkuisen riittävän SM-kultaan: "Se ei riitä itselleni"

Senni Salminen ponkaisi Suomen mestariksi – ennätys parani lähes puolella metrillä

Annimari Korte aloitti räväkästi Kalevan kisoissa, muut suosikit jäivät kauas taakse – Harala juoksi taas ennätyksensä

Kommentti: Hehkutus Suomen yleisurheilun tasosta saa erikoisia piirteitä – tilastot osoittavat, ettei olisi pahitteeksi istahtaa alas ja vetää henkeä

Suosittelemme sinulle