Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Memphis ja Portland ratkaisevat NBA:n viimeisen pudotuspelipaikan kohtalon – "Emme ole menossa kotiin"

Memphis tarvitsee kaksi voittoa Portlandista. Toinen joukkueista haastaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Los Angeles Lakersin.

Jonas Valanciunas, Memphis.
Jonas Valanciunas uskoo joukkueensa vireen riittävän pudotuspeleihin. Kuva: Mike Ehrmann / Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Koripallon NBA sulki heinäkuussa 22 joukkuetta kuplaan Miamin Orlandoon. Hiljalleen kupla pienenee, kun joukkue toisensa jälkeen joutuu ulos epätavallisesta kauden huipennuksesta.

Kuudentoista joukkueen pudotuspelit käynnistyvät alkuviikosta. Tuota ennen Memphis ja Portland ratkaisevat vielä sen, kumpi pääsee ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Los Angeles Lakersin kimppuun. Memphis ja Portland kohtaavat lauantai-iltana Suomen aikaa ja tarvittaessa vielä sunnuntaina.

Memphisin pelivire oli kadoksissa kuplajakson alkuvaiheessa, mutta joukkue otti torstaina pakkovoiton Milwaukeesta 119–106.

– Olen iloinen siitä, kuinka kannoimme vastuuta. Osoitimme luonnettamme emmekä ole menossa kotiin. Taistelemme viimeiseen sekuntiin saakka, sentteri Jonas Valanciunas lupasi ESPN:n haastattelussa.

Pudotuspeleihin päästäkseen Memphis tarvitsee kaksi voittoa Portlandista. Vastustajalle riittää yksi voitto.

Bamba jätti kuplan, mutta Orlando jäi

Länsilohkon pudotuspelien jo varmat parit ovat Houston-Oklahoma, Denver-Utah ja Los Angeles Clippers-Dallas. Idän parit ovat Milwaukee-Orlando, Indiana-Miami, Boston-Philadelphia ja Toronto-Brooklyn.

Orlando kärsi pahan takaiskun juuri ennen pudotuspelien alkua, kun sentteri Mo Bamba joutui poistumaan kuplasta. Bamba sairasti koronaviruksen kesäkuussa, mutta hän joutui nyt lääkärien suosituksesta lisätutkimuksiin, joissa selvitetään viruksen pitkäaikaisvaikutuksia hänen keuhkoihinsa ja sydämeensä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Bamballe kaavailtiin roolia Milwaukeen kreikkalaisjätti Giannis Antetokounmpon puolustamisessa.

Hallitseva mestari Toronto lähtee pudotuspeleihin hyvässä vireessä, kun se voitti runkosarjan lopuksi seitsemän kahdeksasta kuplaottelustaan.

– Paljon kasvua monelta pelaajalta, Toronton valmentaja Nick Nurse summasi runkosarjan ESPN:n haastattelussa.

– Moni osoitti venymiskykyä, kun meillä oli paljon loukkaantumisia, Nurse kiitteli.

Pudotuspelien kaksi ensimmäistä kierrosta ja lohkofinaalit on pakattu kuuden viikon jaksoon. NBA:n finaalisarja on tavoitteena aloittaa 30. syyskuuta.

Lue myös:

Bulls-fanien toive kävi toteen: Lauri Markkasen valmentajalle potkut – "Tuore lähestymistapa joukkueen johtamiseen oli välttämätöntä"

Naisten koripallomaajoukkueen Holopainen jatkaa ulkomaiden kierrostaan Islannissa

Suosittelemme