Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Stefan Holmin 15-vuotias poika ponnisti Ruotsin mestariksi

Ruotsin korkeushyppylahjakkuus Melwin Lycke Holm on voittanut uransa ensimmäisen maan mestaruuden vain 15-vuotiaana. 

Melwin Lycke Holm sai onnittelut olympiavoittaja-isältään Stefan Holmilta.
Melwin Lycke Holm sai onnittelut olympiavoittaja-isältään Stefan Holmilta. Kuva: Kuvakaappaus SVT:ltä
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Melwin Lycke Holm, joka on mahtikorkeuden 240 ylittäneen ex-yleisurheilutähti Stefan Holmin poika, pääsi juhlimaan uransa toisissa aikuisten mestaruuskisoissa kultaa.

Vuonna 2004 syntyneen, toisen polven yleisurheilijan voittotulos korkeushypyssä oli 213. Kun Melwin Lycke varmisti mestaruuden ylittämällä toisella yrityksellä 213:n, nähtiin Stefan-isältä katsomossa raju tunteenpurkaus.

Melwin Lycke Holm teki lisäksi hyviä yrityksiä uudesta ennätyskorkeudesta 218. Teinilupaus on lauantain uroteon jälkeen kaikkien aikojen nuorin Ruotsin mestaruuskisojen korkeushyppymestari.

– Oikeastaan hypyt ennätyskorkeudestani tuntuivat paremmilta kuin korkeuden 213 ylitys. Olin todennäköisesti hiukan liian innokas ja "hypen" vallassa, jotta rima olisi ylittynyt, Lycke Holm jutteli SVT:lle.

Viime vuonna Melwin Lycke Holm saavutti pronssia Ruotsin mestaruuskilpailuissa tuloksella 209.

- Tämä etenee kuin sankaritarina. Hän on kehittynyt koko ajan askel askeleelta ja muutama senttimetri kerralla joka vuosi. Tänä vuonna hän on nostanut ennätyksensä 217:ään ja nyt hän on 15-vuotiaana Ruotsin mestari, hämmästeli SVT:n yleisurheiluasiantuntija Kajsa Bergqvist.

Ateenan vuoden 2004 olympiavoittaja Stefan Holm ponnisti 15-vuotiaana parhaimmillaan 196, eli 21 senttiä matalammalta kuin hänen poikansa samanikäisenä.

Lue myös

Stefan Holmin 14-vuotias poika kohensi ennätystään kahdesti Ruotsin mestaruuskisoissa – Patrik Sjöbergin ikäkausiennätys murskaksi **
**

Suosittelemme sinulle