Hyppää sisältöön

Annemari Kiekara haikeana tuplamestaruuden jälkeen – kympin mitalistit keski-iältään nelikymppisiä

Kiekara voitti 10 000 metrin mestaruuden ajalla 34.12,33.

Kiekara Manninen
SM-pronssimitalisti Laura Manninen, 47, onnittelee Suomen mestari Annemari Kiekaraa, 43. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Petra Manner,
Emma Hyyppä

Pudasjärven Urheilijoiden Annemari Kiekarasta tuli Turun Kalevan kisojen ensimmäinen tuplamestari, kun hän voitti lauantai-iltana 10 000 metrin juoksun. Kiekara otti mestaruuden torstaina myös 5 000 metriltä.

Kiekara seurasi Johanna Peiposta ensimmäiset kahdeksan kilometriä, kunnes otti ohjat käsiinsä kilometri ennen maalia. 43-vuotias konkarijuoksija jätti Rovaniemen Lappia edustavan Peiposen taakseen lopulta viiden sekunnin turvin. Voittoaika kirjattiin lukemiin 34.12,33.

– Ajattelin, että menen tunteella. Oli koko ajan varma olo, että on varaa lähteä kovempaa, Kiekara kommentoi Yle Urheilulle.

Aiemmin sukunimellä Sandell tunnettu Kiekara voitti ensimmäisen 10 000 metrin SM-kultansa jo vuonna 1994, vain 17-vuotiaana.

Auringonkukkakimpun kanssa haastatteluun saapunut Kiekara kertoo, että uran 12:s Suomen mestaruus tuntuu yhtä erityiseltä kuin aikaisemmatkin.

– Tämä tuntuu myös tosi erityiseltä. Aika haikea olo, kun en ole ihan varma, tulenko enää ensi vuonna. Sitä ei ikinä tiedä, Kiekara hymyili.

1990-luvun superlupauksen nimissä on yhä voimassa oleva Suomen ennätys, Atlantan olympiafinaalissa vuonna 1996 juostu 31.40,42.

Kiekaran lisäksi kokeneempaa kaartia palkintokorokkeella edustaa 47-vuotias Kenttäurheilijat -58:n Laura Manninen, joka oli kisan kolmas ajalla 35.01,48.

Kolmen mitalistin keski-ikä on 40 vuotta.

Lue myös:

Jalassa uunituoreet juoksukengät ja edellisestä mestaruudesta jo 11 vuotta – SM-kulta maistui jälleen Annemari Kiekaralle: "Ajattelin, etten ikinä enää tulisin näihin karkeloihin"

Kiekara puski vitosen kärkiaikaan puuskaisessa tuulessa

Kommentti: Annimari Korte teki 32-vuotiaana tempun, johon ei ollut aiemmin kyennyt – ja siitä on nostettava hänelle hattua

Daniel Kosonen uhosi karvaan pettymyksen hetkellä viedä korkeusmestaruuden kotikentällään ensi vuonna ylivoimaisesti – kaksinkertainen mestari Arttu Mattila kuittasi: "Voi yrittää"

Suosittelemme sinulle