Hyppää sisältöön

Beach volleyn Suomen mestarit odottavat EM-kisapäätöstä – "Mielessä sinne meneminen, jos kisat pidetään"

EM-kisat on tarkoitus järjestää syyskuun puolivälissä.

Riikka Lehtonen voitti mestaruuden parinsa Niina Ahtiaisen kanssa. Kuva: Getty Images

Suosikit juhlivat sunnuntaina Tampereella, kun beach volleyn Suomen mestaruudet ratkaistiin SM-finaaliturnauksessa. Miesten sarjassa Jyrki Nurminen ja Santeri Siren ja naisissa Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen ottivat finaalivoitot erin 2–0.

Miehissä Suomen ainoa ammattilaispari juhli hillitysti, vaikka eränumerot finaalissa olivat selvät 21–15 ja 21–9. Edessä saattavat olla kuukauden kuluttua EM-kisat Latvian Jurmalassa, mutta kaiken muunkin urheilun tavoin kisojen yllä on koronan takia suuri kysymysmerkki.

– Tämän hetken rankingsijoituksemme ei riitä kisoihin pääsyyn, mutta jos riittävän moni pari jää pois, niin pääsisimme. Latvia ei minua pelota koronavirusmielessä. Kyllä nyt on mielessä sinne meneminen jos kisat pidetään, Nurminen sanoi.

"Terveys edellä"

Naisten puolella 12. kertaa SM-kultaa juhlinut Lehtonen oli samoilla linjoilla. Lehtoselle ja Ahtiaiselle mestaruus tuli erin 21–8 ja 21–12.

– Rankingsijoituksemme ei toisi paikkaa, mutta jos pääsemme niin sinne mennään, Lehtonen sanoi.

Samaa mieltä oli voittajaparin valmentaja Toni Vahela.

– Terveys edellä mennään, mutta olemme valmiita lähtemään, jos se on turvallista, Vahela sanoi.

Nurminen ja Siren voittoputkessa

Nurmiselle mestaruus oli kuudes ja kolmas peräkkäinen. Pari ei ole kolmeen vuoteen hävinnyt kertaakaan toiselle suomalaisparille.

– Jos EM-kisoihin ei pääsisi, tämä turnaus oli tämän vuoden viimeinen. Euroopassa on elokuun lopulla pari maailmankiertueen turnausta, mutta niistä ei jaeta pisteitä eli niihin ei kannata lähteä missään tapauksessa, Nurminen sanoi.

Nurmisen mukaan EM-kisapaikan kohtalo ratkeaa kolme viikkoa ennen 16.-20. syyskuuta pidettäväksi suunniteltuja kisoja.

– Harjoittelemme normaalisti siihen saakka, kun saamme tietoa asioista. Monessa Euroopan maassa on tarkat koronasäännöt ja tilanne elää koko ajan, Nurminen kertoi.

Sama pätee mahdollisiin ensi kevään Tokion olympialaisten maanosakarsintoihin. Miehillä on sinne paikka, jos karsinnat Espanjassa järjestetään.

Lue myös:

Biitsivaltikka pysyi Nurmisen ja Sirenin näpeissä Kouvolassa, vastustaja "ei päässyt edes ilmaan"

Beach volleyn avausturnauksessa kaksi odotettua voittajaparia – "Neljän kuukauden väli oli turhan pitkä"

"Olisi harmi lopettaa näin" – kisakauden keskeytyminen sai beach volleyn 40-vuotiaan lajilegenda Riikka Lehtosen miettimään uran jatkoa, mutta olympiaunelma elää yhä

Suosittelemme sinulle