Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Japani lähettää Mauritiukselle lisää apua öljyntorjuntatöihin

Mauritiuksen hallitus on sanonut vaativansa hyvitystä öljyvuodon aiheuttamista vahingoista ja sen siivoamisen kuluista.

kahtia mennyt tankkeri
Rahtilaiva MV Wakashio Mauritiuksen rannalla. Kuva: Fabien Dubessay / AFP
Kai Jääskeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Japani lähettää toisen ryhmän asiantuntijoita öljyntorjuntatöihin Mauritiukselle, Japanin hallitus kertoi maanantaina.

Ryhmän on tarkoitus auttaa yli tuhannen tonnin öljyvuodon puhdistamisessa, joka valui Mauritiuksen rantavesiin japanilaisen yhtiön omistamasta rahtialuksesta MV Wakashiosta.

Rahtialus ajoi karille Mauritiuksen rannikolla heinäkuun 25. päivänä, ja reilu viikko myöhemmin se alkoi vuotaa öljyä rantavesiin. Mauritius julisti alueelle ympäristöhätätilan, ja aluksesta kiirehdittiin pumppaamaan pois tuhansien tonnien öljylastia. Alus hajosi kahtia lauantaina.

Japanin hallitus teki päätöksen toisen ryhmän lähettämisestä sen jälkeen, kun Mauritiuksen hallitus sanoi aikovansa vaatia hyvitystä kaikista vuodon ja sen siivouksen aiheuttamista kuluista ja vahingoista.

– Öljyvuoto on aiheuttanut vakavaa tuhoa Mauritiuksen rannikon luonnolle, ja se aiheuttaa väistämättömän iskun myös maan turismin tuomille tuloille, Japanin hallituksen lausunnossa sanotaan.

Myös Ranska on osallistunut öljyntorjuntatöihin, sillä öljy uhkaa Mauritiuksen lisäksi myös Ranskalle kuuluvaa Reunionin saarta, joka sijaitsee Mauritiuksen lounaispuolella. Lisäksi tuhannet mauritiuslaiset ovat avustaneet öljyntorjunnassa vapaaehtoisina.

Aiheesta lisää:

Mauritiuksen ainutlaatuisiin rantavesiin öljyä vuotanut alus on katkennut kahtia

Luonnonkaunis Mauritius taistelee öljykatastrofia vastaan – Ihmiset leikkaavat omat hiuksensa imeyttääkseen niihin rannoille tulvivaa öljyä

Mauritius julisti hätätilan mahdollisen ympäristökatastrofin vuoksi – karille ajaneesta laivasta vuotaa tonneittain öljyä mereen

Suosittelemme