Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

ATP-tennis palaa – Ruusuvuorella heti kova karsintaottelu

Emil Ruusuvuori kohtaa Masters-turnauksen karsinnoissa New Yorkissa Jeremy Chardyn.

Emil Ruusuvuori Montpellierissä 3.2.
Emil Ruusuvuori pelaa ensimmäistä kertaa Masters-turnauksen karsinnassa. Kuva: AOP
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Miesten tenniksen ATP-kiertue palaa tositoimiin koronaviruksen aiheuttaman yli viiden kuukauden tauon jälkeen. Naisten WTA-kiertuetta on pelattu jo pari viikkoa, mutta miehet aloittavat nyt.

Kausi jatkuu perinteisellä Cincinnatin Masters-turnauksella, joka kuitenkin pelataan tänä vuonna New Yorkissa. Turnaus pelataan samoilla kentillä, joilla sen jälkeen isketään Grand Slam -turnaus US Open. Pelaajille ja valmentajille on näin luotu kupla, jossa he ovat pidempään ja ylimääräistä matkustamista vältetään.

Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori on mukana Masters-turnauksen karsinnoissa. Ruusuvuori aloittaa urakkansa ensi yönä Suomen aikaa. Vastustaja on kovaa luokkaa, kokenut ranskalainen Jeremy Chardy. Chardy on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla sijalla 25. Tällä hetkellä hän on 59:s.

US Openissa maailmanlistalla sijalla 101 oleva Ruusuvuori pääsee suoraan pääsarjaan.

Ruusuvuori viimeisteli kuntoaan New Yorkin turnauksia varten viime viikolla Helsingissä norjalaisen Casper Ruudin kanssa.

Masters-turnauksen pääsarja alkaa lauantaina. Siinä ovat mukana muun muassa maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic ja puolustava mestari Daniil Medvedev. Osa pelaajista, esimerkiksi Rafael Nadal, jättävät koronavirustilanteen vuoksi väliin sekä Masters-turnauksen että US Openin.

Lue myös:

Huippuluokan pelaajan kanssa Helsingissä harjoitteleva Emil Ruusuvuori ei pelkää US Openiin lähtöä – "Kun valmentaja kysyi haluatko lähteä, ei tarvinnut hetkeäkään miettiä"

Osallistumistaan jahkaillut Novak Djokovic nähdään US Openissa – Kontinen vahvisti poisjäännin

Suosittelemme sinulle