Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuorella uskomattoman upea alku koronatauon jälkeen – ensiesiintyminen Masters-turnauksen karsinnassa oli vakuuttava: "Hyvä matsi, hyvä alku"

Emil Ruusuvuori voitti Jeremy Chardyn New Yorkissa pelattavan Masters-turnauksen karsinnan avauskierroksella 6–0, 6–4.

emil ruusuvuori
Kuva: AOP
Sakari Lund,
Joel Holma

Emil Ruusuvuori palasi koronatauon jälkeen virallisiin ATP-turnauksiin pyörremyrskyn lailla. Maailmanlistalla sijalla 101 oleva Ruusuvuori voitti New Yorkissa pelattavan Masters-turnauksen karsinnan avauskierroksen avauserän ranskalaista Jeremy Chardyä vastaan tyrmäävin lukemin 6–0.

Chardy on pitkän linjan kova ATP-pelaaja, joka on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla sijalla 25 ja löytyy nyt sijalta 59. Karsinnoissa hänet oli sijoitettu kakkoseksi. Avauserässä Chardy oli melkoisen jäässä, mutta Ruusuvuori esiintyi ensimmäisessä Masters-turnauksen karsintaottelussaan kuin kokenut konkari.

Toisessa erässä ranskalainenkin pääsi paremmin peliin mukaan. Erä eteni ilman murtoja tilanteeseen 5–4. Siinä vaiheessa Chardyn syöttö alkoi jälleen takkuilla. Ruusuvuori mursi, vei toisen erän 6–4 ja samalla koko ottelun.

– Hyvä matsi, hyvä alku. Kaveri paransi syöttöään ja pelasi tosi aggressiivisesti toisessa erässä. Oli nopea ottelu, ja odotan innolla huomista, Ruusuvuori summaa ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Ruusuvuori pelaa karsinnan toisella kierroksella brasilialaista Thiago Monteiroa vastaan perjantaina illalla Suomen aikaa. Ottelun voittaja etenee pääsarjaan.

– Tosi siistiä päästä pelaamaan kunnon matseja. Päivä kerrallaan mennään ja katsotan, mihin asti päästään, Ruusuvuori kertoo.

Miesten ATP-kiertue palasi New Yorkissa koronaviruksen aiheuttamalta yli viiden kuukauden tauolta.

New Yorkissa pelataan Masters-turnaus, joka tavallisesti on ohjelmassa Cincinnatissa. Nyt se pelataan samoilla kentillä, joilla sen jälkeen isketään Grand Slam -turnaus US Open. Pelaajille ja valmentajille on näin luotu kupla, jossa he ovat pidempään ja ylimääräistä matkustamista vältetään. Turnaukset pelataan ilman yleisöä.

– Hotellilta ei saa poistua ja maskeja täytyy pitää koko ajan. Hyvin tämä on järjestetty, ei voi muuta sanoa. Tuntuu tosi turvalliselta, Ruusuvuori päättää.

Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith.

Juttuun lisätty Ruusuvuoren kommentit 21.8.2020 klo 7.32.

Juttuun lisätty 21.8.2020 klo 9.14: Ruusuvuoren seuraava ottelu varmistui, vastustaja on Thiago Monteiro.

Lue myös:

ATP-tennis palaa – Ruusuvuorella heti kova karsintaottelu

Huippuluokan pelaajan kanssa Helsingissä harjoitteleva Emil Ruusuvuori ei pelkää US Openiin lähtöä – "Kun valmentaja kysyi haluatko lähteä, ei tarvinnut hetkeäkään miettiä"

Suosittelemme sinulle