Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuori pääsarjaan Masters-turnauksessa ensimmäisenä suomalaisena sitten vuoden 2015: "Asioita saatiin fyysisellä puolella ja kentällä hyvin eteenpäin"

Emil Ruusuvuori sai luovutusvoiton johtoasemassa brasilialaiselta Thiago Monteirolta. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee Australian avointen poikien kaksinpelin voittaja.

Emil Ruusuvuori Montpellierissä 3.2.
Emil Ruusuvuori on ensimmäinen suomalaispelaaja Masters-tason pääsarjassa sitten Jarkko Niemisen vuonna 2015. Kuva: AOP
Sakari Lund,
Joonas Laine

Emil Ruusuvuori eteni pääsarjaan New Yorkissa pelattavassa tenniksen Masters-turnauksessa. Brasilialainen Thiago Monteiro joutui luovuttamaan karsinnan 2. kierroksen ottelunsa Ruusuvuorta vastaan suomalaisen johtaessa 6–4, 2–1.

Ruusuvuori on ensimmäinen suomalainen Masters-tason turnauksen pääsarjassa sitten Jarkko Niemisen vuonna 2015. New Yorkissa pelataan Cincinnatista siirretty Masters-turnaus. Sen jälkeen samoilla kentillä pelataan grand slam -turnaus US Open.

Ruusuvuori oli tyytyväinen ensimmäiseen pääsarjapaikkaansa.

– Tottakai, karsia läpi oli yksi tavoitteistani ja pelata täällä mahdollisimman hyvin. Pitkään treenattiin tätä ennen ja tuntui, että asioita saatiin fyysisellä puolella ja kentällä tosi hyvin eteenpäin, hän kertoi Yle Urheilulle.

– Kun rankingitkin ovat periaatteessa paikallaan koronatilanteen takia, eikä voi muuta kuin saada pisteitä ja niitä voi menettää, päätettiin kokeilla pelata kaikki mahdolliset isot kisat.

Seuraava vastustaja poikien kaksinpelin Australian avointen voittaja

Vasenkätinen Monteiro antoi kovemman vastuksen Ruusuvuorelle kuin Jeremy Chardy karsinnan avauskierroksella.

Ruusuvuori hankki paljon murtopalloja, mutta Monteiro selvitti niitä vasurisyötöillään kakkosruutuun. Ruusuvuorella ehti olla ottelussa peräti 14 murtopalloa, joista hän voitti kaksi. Maailmanlistalla sijalla 82 oleva Monteiro voitti kahdesta murtopallostaan toisen.

Ruusuvuori mursi 3-1:een, mutta Monteiro mursi heti takaisin. Erän päätteeksi suomalainen otti toisen murron ja vei sillä avauserän.

Toisessa erässä Ruusuvuoren johtaessa 2–1 Monteiro loukkasi jalkaansa juostessaan Ruusuvuoren lyönnin perässä kentän reunalle. Pitkän hoitojakson jälkeen brasilialainen yritti jatkaa, mutta joutui pian luovuttamaan.

– Toisen erän alussa aloin päästä paremmin peliin kiinni, ja ainakin itsestä tuntui, että kaverilla oli enemmän vaikeuksia. Sitten yhdessä pisteessä revähti joku lihas jalasta, ilmeisesti lähentäjän paikkeilla, Ruusuvuori sanoi.

– Se oli sääli. Pelasimme hyvää tennistä, hyvää taistelua molemmin puolin.

Turnauksen pääsarja alkaa lauantaina. Maailmanlistalla sijalla 101 oleva Ruusuvuori kohtaa avauskierroksella sunnuntaina yhdysvaltalaisen Sebastian Kordan, jonka listasijoitus on 224:s.

Niin ikään karsintojen kautta pääsarjaan tiensä selvittänyt Korda voitti poikien kaksinpelimestaruuden Australian avoimissa vuonna 2018. Kordan isä Petr Korda voitti Australian avointen miesten kaksinpelin 1998 ja oli Ranskan avointen finaalissa kuusi vuotta aiemmin.

Ruusuvuori sanoo nuoremman Kordan olevan tuttu pelaaja juniorivuosilta, ja hän muistelee kohdanneensa yhdysvaltalaisen kertaalleen.

– Hänelläkin kulkee hyvin, otti tänään hyvän voiton. Huomenna treenataan ja katsotaan ylihuomenna miten käy, Ruusuvuori viittasi sunnuntain otteluun.

Artikkelia muokattu 22.8.2020 kello 7.06: lisätty Ruusuvuoren kommentit ja muokattu otsikkoa.

Lue myös:

Emil Ruusuvuorella uskomattoman upea alku koronatauon jälkeen – ensiesiintyminen Masters-turnauksen karsinnassa oli vakuuttava: "Hyvä matsi, hyvä alku"

Huippuluokan pelaajan kanssa Helsingissä harjoitteleva Emil Ruusuvuori ei pelkää US Openiin lähtöä – "Kun valmentaja kysyi haluatko lähteä, ei tarvinnut hetkeäkään miettiä"

Suosittelemme sinulle