Hyppää sisältöön

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja samaa mieltä presidentti Niinistön kanssa MM-kisojen järjestämisestä: "Kuuntelemme maan poliittista johtoa herkällä korvalla"

Harri Nummelan mukaan on selvää, ettei jääkiekon MM-kisoja voi järjestää Valko-Venäjällä, mikäli maan poliittinen tilanne äityy todella pahaksi.

Harri Nummela
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on keskustellut Valko-Venäjän tilanteesta muun muassa Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtajan kanssa. Kuva: Tomi Hänninen
Emma Hyyppä

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on samaa mieltä tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa siitä, että jääkiekon miesten MM-lopputurnausta ei voida järjestää Valko-Venäjällä, mikäli poliittinen tilanne maassa pahenee.

– On totta kai selvää, että jos tilanne todella pahaksi äityy, ei kisojen järjestäminen siellä varmasti ole mahdollista, Nummela toteaa Yle Urheilulle puhelimitse.

Presidentti Niinistö vieraili lauantaina Ylen Ykkösaamussa, jossa hän keskusteli Valko-Venäjän tilanteesta. Maan presidentti Aljaksandr Lukašenkaa vastustavia suurmielenosoituksia on nähty eri puolilla Valko-Venäjää elokuun alussa käytyjen presidentinvaalien jälkeen.

Valko-Venäjän ja Latvian on määrä isännöidä jääkiekon miesten MM-lopputurnausta touko-kesäkuussa 2021. Ottelut pelataan pääkaupungeissa Minskissä ja Riiassa.

– Jos katsotaan maan tämän hetkistä tilannetta, niin tietysti se on epäselkeä. Ehkä kuitenkin kannattaisi odottaa jonkin aikaa ennen kuin tehdään mitään johtopäätöksiä, Niinistö totesi Ykkösaamussa.

Myös Suomen jääkiekkoliitossa ollaan sitä mieltä, että päätöksiin ei kannata tässä vaiheessa kiirehtiä. Puheenjohtaja Harri Nummela muistuttaa, että kisoihin on vielä pitkä aika.

– Presidentin lausunto kuvaa hyvin meidänkin ajatteluamme, että nyt on aika seurata tilannetta. Jääkiekkoliitto on suhtautunut alun alkaenkin koko tilanteeseen vakavasti. Luonnollisesti kuuntelemme jatkossakin maan poliittista johtoa herkällä korvalla, Nummela sanoo.

Keskusteluyhteys auki kansainväliseen liittoon

Nummela on keskustellut asiasta IIHF:n kansainvälisen hallituksen jäsenen ja varapuheenjohtajan Kalervo Kummolan kanssa. Linja on ollut auki myös Ruotsiin, jonka jääkiekkoliiton puheenjohtajan Anders Larssonin kanssa Nummela kertoo keskustelleensa viimeksi eilen perjantaina.

– Keskustelut ovat olleet hengeltään varmasti samanlaisia kuin mitä presidenttikin luonnehti, eli että tilanne on epäselvä ja tietysti huolestuttava. Kaikki keskusteluissa mukana olleet yhtyvät siihen, että väkivallankäyttöä missään nimessä emme hyväksy, Nummela toteaa.

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo Yle Urheilulle, että hän on keskustellut Valko-Venäjän tilanteesta presidentti Niinistön kanssa.

– Olemme ihan samaa mieltä asiasta. Nyt pitää katsoa mihin se suuntaan se asia kehittyy. Jos esimerkiksi saadaan rauhanomainen ratkaisu, silloinhan nämä kisat ovat ihan paikallaan siellä, Kummola arvioi.

Kummola otti viime viikon tiistaina IIHF:n kokouksessa puheeksi Valko-Venäjän tilanteen. Aihe on liiton seuraavan kokouksen asialistalla ensi viikolla.

Lue myös:

Presidentti Niinistö otti tiukasti kantaa jääkiekon MM-kisoihin Valko-Venäjällä: "Jos tilanne äityy pahaksi, on päivänselvää, ettei kansainvälinen yhteisö voi lähteä urheilemaan"

Suosittelemme sinulle