Hyppää sisältöön

Lotta Harala sivusi ennätystään Tukholmassa – Kristian Pulli kolmas Timanttiliigan pituuskisassa: "Tuli lupaavia hyppyjä"

Harala oli Timanttiliigan yhteydessä käydyssä aitakisassa toinen.

Kuva: Tomi Hänninen

Lotta Harala juoksi toiseksi Tukholman Timanttiliigan yhteydessä käydyssä 100 metrin aitajuoksukilpailussa.

Haralan aika 13,07 sivuaa hänen ennätystään, jonka hän juoksi reilu viikko sitten Kalevan kisojen alkuerissä. Ennen tätä kautta Haralan ennätys oli 13,15.

– Oli sellainen ok juoksu. Aika tasapaksu. Se vähän harmittaa, että tuollainen aika tuntuu tulevan millaisella vaan juoksulla, Harala kommentoi Suomen Urheiluliiton (SUL) tiedotteessa.

Harala löysi parannettavaa erityisesti lähtökiihdytyksestä.

– Minulla on vähän sellainen ensimmäisen aidan peikko ja se näkyi nytkin. Juoksuun ei tullut sellaista imua kuin siihen aitajuoksussa parhaimmillaan tulee.

Kisan voitti Italian Luminosa Bogliolo, joka kellotti ajan 12,88. Bogliolo kilpaili aiemmin elokuussa Turussa Paavo Nurmen kisoissa, jossa juoksi kauden parhaansa 12,79.

Kilpailussa kolmanneksi juoksi Mette Graversgaard uudella Tanskan ennätyksellä 13,13. Seitsenottelun hallitseva maailmanmestari, Ison-Britannian Katarina Johnson-Thompson, jäi kuudenneksi ajalla 13,94. Hänen ennätyksensä on 13,09.

Naisten 100 metrin aitakisa ei ollut Tukholmassa Timanttiliigan laji.

Pulli kolmas yli 8-metrisellä

Suomalaisista Tukholmassa oli mukana myös Kristian Pulli, joka kilpaili Timanttiliigaan kuuluvassa pituushyppykisassa.

Pulli hyppäsi viidennellään parhaansa 802 ja oli kolmantena ennen päätöskierrosta. Voittaja ratkottiin kuudennella kierroksella poikkeukselliseen tyyliin: kolmen parhaan hyppääjän sijoitukset ratkottiin viimeisen kierroksen perusteella, eikä aikaisemmilla tuloksilla ollut väliä.

Pullin kuudennen kierroksen hyppy oli yliastuttu, joten hän jäi lopputuloksissa kolmanneksi. Kisaa tuloksella 813 johtanut Ruotsin Thobias Montler hyppäsi viimeisellään 806. Etelä-Afrikan Ruswahl Samaai sen sijaan ponkaisi kisan parhaansa 809 ja vei koko kilpailun voiton, vaikka Montlerin tulos aikaisemmilta kierroksilta oli neljä senttiä parempi.

– Tuo viimeisen kierroksen voittotaistelu -systeemi oli minulle uutta, mutta se toi adrenaliiniä, kun siinä taisteltiin voitosta. Harmi vaan, että oma viimeinen hyppy painui yliastutuksi, Pulli kertoi SUL:n tiedotteessa.

Aiemmin kesällä lonkkavaivoista kärsinyt Pulli ei ollut ennen kisaa varma, pystyykö hän hyppäämään Tukholmassa täyden sarjan. Kalevan kisoissa hän hyppäsi vain kolme kierrosta.

– Jalassa oli kuitenkin vain pikkuisen tuntemuksia ja tuli lupaavia hyppyjä. Muutama lähti kaukaa ja mukana oli hyviä yliastuttuja.

– Oli hieno asia, että pääsin Timanttiliigaan. Se oli yksi kesän tavoitteista ja pystyin kilpailemaan hyvin kovia kavereita vastaan, vaikken ollut ihan siinä kunnossa, missä olisin toivonut olevani.

Viipurin Urheilijoita edustava Pulli paransi kesäkuussa Tommi Evilän Suomen ennätystä viidellä sentillä tulokseen 827.

Päivitetty kello 17.37: Lisätty Lotta Haralan kommentit ja muutettu otsikkoa. Kello 18.27 lisätty osio Kristian Pullin kisasta.

Lue myös:

Lotta Harala ja Kristian Pulli mukaan Tukholman Timanttiliigaan

Annimari Korte aloitti räväkästi Kalevan kisoissa, muut suosikit jäivät kauas taakse – Harala juoksi taas ennätyksensä

Paavo Nurmen kisoissa juhlivat ulkomaalaiset – asiantuntija odotti Suomen pika-aitureilta parempaa: "Menikö vähän yliyrittämisen puolelle?"

Suosittelemme sinulle